Prijava

Vaša prijava

TUR BOOKS Stižu Julijana Matanović, Pavao Pavličić i Ivana Šojat


Sutra počinje Tur books, jedan posve drugačiji festival, posvećen knjizi i čitanju, a i ove će godine ugostiti zanimljive sugovornike i goste, književnike…

Ove godine stižu Julijana Matanoivić, Pavao Pavličić i Ivana Šojat, a u ulozi moderatorica ovih književnih susreta naći će se velikogoričke književnice Jasminka Tihi Stepanić i Željka Horvat Vukelja.  “Pozivamo vas na tri dana knjige, čitanja i druženja! Iako ćete neke od knjiga ovih autora moći kupiti i na samim književnim događanjima, svakako ne zaboravite ponijeti i vlastite primjerke koje već imate kod kuće”, pozivaju iz gradske knjižnice, a evo i rasporeda:

“Ljuta godina” Julijane Matanović, srijeda, 16. listopada, 19 sati

gošća: JULIJANA MATANOVIĆ, književnica

moderatorica: Jasminka Tihi-Stepanić, književnica

Prva večer festivala rezervirana je za druženje s književnicom Julijanom Matanović. U razgovoru će naglasak biti na njezinoj najnovijoj knjizi “Ljuta godina”. Omiljena književnica, sa srcem uvijek na reveru, u knjizi kolumni “Ljuta godina: zapisi internetske novakinje” donosi niz dnevničko-esejističkih zapisa i u svom nas prepoznatljivom emotivnom i neposrednom stilu ponovno oduševljava svojim pisanjem.

Pohvala Pavlu Pavličiću, četvrtak, 17. listopada, 19 sati

gost: akademik PAVAO PAVLIČIĆ, književnik

moderatorica: Željka Horvat-Vukelja, književnica

Književni susret s Pavlom Pavličićem u kojem ćemo imati priliku čuti više o njegovim recentnim i zanimljivim knjigama “Pohvala starosti” i “Pohvala tijelu”. Pisac, književni teoretičar, profesor i akademik Pavao Pavličić nedavno je objavio impresivnu stotu knjigu u svom bogatom opusu – roman “Bakrene sove” kojim se vraća fantastičnim korijenima svoje proze, ali i ostaje u žanru istražiteljskog romana na kakve smo navikli iz njegova pera. S druge pak strane, esejističke knjige “Pohvala starosti” i “Pohvala tijelu” malo su koga ostavile ravnodušnim u vremenu kada se na nepoželjnost jednog i nesavršenosti drugog gleda prijekim pogledom.

U potrazi za Slavonijom Ivane Šojat, petak, 18. listopada 2019., 19.00 sati

gošća: IVANA ŠOJAT, književnica

moderatorica: Željka Horvat-Vukelja, književnica

Presretni smo što na zadnjoj večeri malog književnog festivala možemo ugostiti jednu od najvažnijih suvremenih hrvatskih spisateljica, osječkuknjiževnicu Ivanu Šojat, autoricu koja nas je oduševila svojim romanima “Unterstadt”, “Jom kipur” i “Ezan”. Dok je u “Unterstadtu” opisivala povijest jedne osječke obitelji, dok se glavni lik “Jom Kipura” borio s demonima zaostalima u njemu nakon domovinskog rata, dok je pred našim čitateljskim očima umirao pripovjedač “Ezana” u nekoj udaljenijoj povijesti, čini se da je Ivana uvijek pisala prije svega o Slavoniji i njezinoj povijesnoj sudbini.

Objava TUR BOOKS Stižu Julijana Matanović, Pavao Pavličić i Ivana Šojat pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.