Prijava

Vaša prijava

Ovo je najbolji izlet do sada!


Velikogoričke osnovne škole pokazuju sve veći interes za dolazak učenika nižih razreda na izlet u Etno naselje Novo Čiče, a tjekom protekla dva tjedna Etno naselje posjetili su svi prvi razredi OŠ Eugena Kumičića. “Sa učenicima je odrađena edukativna tema Dani kruha, a oni su imali priliku naučiti kako se nekad obrađivala zemlja pomoću starih alata, sijao
kukuruz te kasnije išao brati. Vidjeli su način spremanja kukuruza za zimu, naučili ga ruliti i na samom kraju pomoću mlina koji se zove žrvanj zdrobiti naše zrno i dobiti kukuruzno brašno od kojeg su zamijesili tijesto”, govori nam predsjednik KUD-a Čiče, Stipo Duvnjak.

Osim toga, razgledali su i tri drvene kuće s karakterističnim namještajem iz tog doba, a nakon edukativnog dijela djeca su uživala u starinskim igrama kao što su potezanje užeta, skakanje u vrećama, bacanje potkove te hodanje na štulama. “Ovo mi je najbolji izlet do sada”, rekla je učenica Ana. Duvnjak ističe kako je s djecom predivno raditi te da je najveća nagrada za njegov rad želja djece za ponovnim dolaskom u naselje.

“Cilj je da sva djeca velikogoričkih škola posjete Etno naselje jer je tako blizu, a i smanjuje troškove roditeljima koji moraju izdvajati za izlet”, zaključio je Duvnjak.

 

Objava Ovo je najbolji izlet do sada! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Megablast- svjetski prvaci!