Prijava

Vaša prijava

Goričanin napisao mjuzikl o Draženu Petroviću! Evo naslovne pjesme!


Velikogoričanin Dražen Runje pokrenuo je, kako i sam kaže, višesložan projekt posvećen životu Dražena Petrovića u čijem je središtu mjuzikl “Okovani Amadeus”, za koji je Runje napisao scenarij,  libreto za predstavu piše Ivica Krajač, a glazbu Dražen Žanko.

“Značaj toga projekta je što on nadilazi opis samoga života određenoga čovjeka. Dražen Petrović postao je nadahnuće mnogim mladim košarkašima, ali ne samo košarkašima, nego i svakomu čovjeku u Hrvatskoj i svijetu. Općeljudske vrjednote – borba za istinu, poštenje, upornost, nesebičnost … – nisu tek samo nabrojane i tek uzgred spomenute odlike, nego su one uistinu utjelovljene kroz Draženov lik tako da će predstava imati kršćanski karakter i poruku. o je priča o najvećem košarkašu i sportašu stoljeća, tako da prikažemo njegov stvaran put i život bez kronologije njegovih sportskih uspjeha. “, govori Runje koji premijeru najavljuje za kraj iduće godine.

Za sad je predstavljena naslovna skladba iz mjuzikla te održana premijera video spota  “Dražen – za sva vrimena” predstavljena u prostoru Muzejskog memorijalnog centra “Dražen Petrović” u Zagrebu. Uz obitelj Petrović prisustvovali su izaslanici grada, državnog vrha, HOO-a te razni uglednici koji su došli podržati projekt. Tekst za pjesmu je napisao Dražen Runje, glazbu Stanko Šarić, aranžman potpisuju Denis Špegelj, Ivan Šarić i Antonio Zadro, a pjesmu izvode Stanko Šarić i Slavonicus.

Draženov put preko Šibenke, Cibone, Reala, NBA i hrvatske košarkaške reprezentacije je manje-više poznat i valoriziran, ali ono što treba razotkriti su svi oni ključni životni trenuci koji određuju konačan smjer i put kojeg je nemoguće razabrati iz zbroja osvojenih titula i naslova, a ovaj projekt ima za cilj otkrivanje pogleda iz Draženove perspektive kroz mjuzikl suvremene antičke tragedije s glazbom, zaključuju autori.

Objava Goričanin napisao mjuzikl o Draženu Petroviću! Evo naslovne pjesme! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


„Maratonci“ osvojili tri srebra i jednu broncu

6. Državna Smotra u usmenom pripovijedanju djece i mladih