Prijava

Vaša prijava

DANI MLADIH U fokusu zero waste, klimatske promjene i očuvanje planete


Od idućeg tjedna pripremite se na niz zanimljivih i korisnih tribina i radionica koje za vas pripremaju Gorički klub mladih i Savjet mladih. Od utorka, 26. pa sve do 29.studenog čekaju vas Dani mladih (koje možete posjetiti bez obzira osjećate li se staro ili mlado jer, namijenjni su svima)

Tema je očuvanje okoliša!

Generalna tema cijelog tjedna je očuvanje okoliša, biljnog i životinjskog svijeta, zero waste način života te klimatske promjene. “Osmišljenim predavanjima i radionicama želimo dati do znanja koliko je važno brinuti o pitanjima klimatskih promjena jer upravo one najviše utječu na našu i njihovu budućnost. Također želimo pokazati kako zero waste način života nije samo ‘neka fora’ iz SAD-a, već da je nešto što je sve više implementirano i u našoj zemlji. Ista stvar je i s brigom o napuštenim životinjama”, govore nam organizatori.

Evo rasporeda:

U utorak će predavanje o zero waste načinu života ‘Kako živjeti bez plastike’ održati Vedrana Klarić iz Udruge GAS, a koja će, uz predavanje, održati i radionicu izrade prirodnih dezodoransa, sapuna i kućnih proizvoda za čišćenje. U srijedu u 20 sati u Gradskoj vijećnici nastupaju mladi iz Debatnog kluba VG koji će ovog puta biti u ulozi moderatora na javnoj parlaonici. Parlaonica je prvenstveno namijenjena srednjoškolcima, a teza je ‘Klimatske promjene se mene ne tiču’. Četvrtak je rezerviran za životinje i ljubimce pa je organizirano dvostruko druženje. Od 17:30 sati će u prostoru Goričkog kluba mladih posjetitelje čekati mladi iz Record Teama Velika Gorica pod vodstvom Filipa Čačije koji će biti zaslužni za fotkanje posjetitelja i njihovih kućnih ljubimaca, a na mjestu će vam izraditi profesionalnu fotografiju koju možete ponijeti kući. Iako je fotkanje besplatno bit će tu škrabica za vaše donacije za Sigurnu kućicu. Od 19:30 pak počinje predavanje o tome kako postupati kada naiđete na napuštenu životinju, koga nazvati, ali i objašnjenje zašto svaka lokalna jedinica samouprave treba imati barem jedno sklonište za životinje. U petak, za kraj festivala u Ledani je Opći kviz znanja u kojem je jedna od većih kategorija Očuvanje okoliša.

Za sudjelovanje u kvizu, kao i u radionici priprdne kozmetike potrebna je ranija prijava na kadrvodelic@gmail.com. Sva događanja su otvorena i potpuno besplatna.

 

Objava DANI MLADIH U fokusu zero waste, klimatske promjene i očuvanje planete pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.