Prijava

Vaša prijava

Zanimljiv festival u Gorici: Na prvi dan snijega čitat će se poezija na otvorenom


Iako nam ponekad možda ide na živce, svi ipak jedva čekamo da padne prvi ovosezonski snijeg. Njega željno iščekuje i ekipa okupljena oko pjesničkog festivala 50 Poems for snow.

Radi se o međunarodnom festivalu koji se održava u više od 20 gradova i deset zemalja u Europi i SAD-u, a ove godine će se po prvi puta održati i u Velikoj Gorici u organizaciji Romane Perečinec i Gradske knjižnice Velika Gorica.

Festival u Europi, pa tako i Hrvatskoj izgleda tako da se na prvi dan snijega noću i na otvorenom čita poezija. U Velikoj Gorici to će se održati u Parku Franje Tuđmana u 20 sati kada će poeziju čitati tri velikogoričke pjesničke generacije – Marija Ajša Peuc, Zlatko Majsec i Sara Malić.

Neobičan festival 50 Poems for Snow posveta je pisanju, čitanju, poeziji i – logično – prvom snijegu. Međunarodni festival pokrenut je 2012. godine u Zagrebu na ideju Saše Šimprage i u organizaciji s Aleksandrom Hutom Konom. Specifičan je po tome da se datum održavanja ne zna unaprijed, točnije odvija se u svakom gradu na prvi dan snijega i to noću na otvorenom.

Objava Zanimljiv festival u Gorici: Na prvi dan snijega čitat će se poezija na otvorenom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.