Prijava

Vaša prijava

Grad Gorica dobio nagradu u kategoriji “Pametni gradovi – gradovi budućnosti”


Gradski geoinformacijski sustav GIS već je duže vremena dostupan građanima. To je modul putem kojeg građani aktivno mogu sudjelovati u planiranju i kreiranju prostornih planova. GIS isto tako nudi i mogućnost pregleda prostornih podataka.

Grad preko GIS-a poziva građane da se pridruže u kreiranju IV. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Velike Gorice.
Kako ističu, želja im je što aktivnije uključiti građane našeg Grada u procese donošenja i izmjena prostornih planova od samog početka.

“Iz tog smo razloga omogućili da putem gradskog portala i GIS-a dajete svoje prijedloge na izmjenu prostorno planskih dokumenata.
Trenutno je u postupku izrada IV. Izmjena i dopuna prostornog plana Grada Velike Gorice, no u dogledno vrijeme omogućit ćemo davanje prijedloga i na ostale prostorno planske dokumente.”, ističu u Gradu.

“Ponosan sam što je Grad Velika Gorica dobitnik nagrade u kategoriji pametna uprava na konferenciji “Pametni gradovi – gradovi budućnosti” u organizaciji Poslovnog dnevnika.
Nagrada je dodijeljena za modul gradskog geoinformacijskog sustava e-URB koji građanima omogućava online sudjelovanje u kreiranju prostornih planova.”, pohvalio se gradonačelnik na facebook stranici.

Objava Grad Gorica dobio nagradu u kategoriji “Pametni gradovi – gradovi budućnosti” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.