Prijava

Vaša prijava

Poklonite nekome stablo s njihovim imenom i tako pomozite pošumljavanje požarišta u Dalmaciji


Projekt Boranka do sada je okupio više od pet tisuća volontera koji su zasadili preko 50 tisuća stabala u sadnicama, žiru i sjemenu na području požarišta Dalmacije. Slične akcije događale su se i u našim područjima na građansku inicijativu ‘Zasadi drvo, ne budi panj’, a među najnovijima je sađenje stabala na području Gudca.

Boranku je pokrenuo Savez izviđača Hrvatske koji je sada pokrenuo i donacijsku kampanju na međunarodnoj crowdfunding internetskoj platformi Idiegogo. Kroz donacije žele osigurati sredstva za nastavak pošumljavanja požarišta u Dalmaciji kako bi se ove hvalevrijedne akcije nastavile i iduće godine. Kroz ovu kampanju možete dobiti Boralice, jedinstvene bojice, ali i pokloniti nekome tek posađeno stablo koje će dobiti ime po odabiru. “Na taj način zajedno možemo stvoriti novi život iz pepela i crna zgarišta pretvoriti u nove šume“ – izjavio je Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske i glavni koordinator Boranke.

Kampanja Boranke samo u godinu dana postala je najveća europska volonterska akcija pošumljavanja požarišta. Do sada je osvojila brojne nagrade i postala najnagrađivanija neprofitna kampanja u Hrvatskoj. U njenim akcijama sudjelovale su sve generacije, učenici, studenti, odrasli i najmlađi.

Ako se i vi želite uključiti, kliknite na OVAJ LINK i donirajte. Za jedno drvo potrebno je 37 kuna, bojica od izrađena od crnog pepela bora je 74 kune, a ako želite kupiti stablo i dati mu ime trebat ćete izdvojiti 149 kuna. Naravno, možete donirati i cifru koju sami odredite.

Do sada je prikupljeno nešto više od sedam tisuća kuna. Cilj je prikupljanje 52 tisuće eura kako bi se moglo posaditi 25 tisuća novih stabala.

Objava Poklonite nekome stablo s njihovim imenom i tako pomozite pošumljavanje požarišta u Dalmaciji pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.