Prijava

Vaša prijava

U Općini Orle Advent se priprema punom parom. Saznali smo što nas čeka ove godine


Čitav svijet priprema se za nadolazeći Advent, Velika Gorica je već skoro cijela ukrašena, a trenutno su radovi i u Općini Orle. Kao i prošle godine odlučili su urediti svoju Općinu i svojim stanovnicima pružiti blagdansko uređen prostor s brojnim zanimljivim aktivnostima za Advent.

Prosinac u Posavini bit će bogat kulturno-umjetničkim programom svake nedjelje. “Ove godine imamo nastupe KUD-ova, svake nedjelje po jedan, te zborova iz Općine. Okitili smo bor, stavili smo lampice i kuglice i radimo velike jaslice koje će biti u velikoj štali. Imat ćemo i šumu ispod drveća u kojoj će biti drveni sobovi, snjegovići i zečevi, sve je napravljeno od drveta. To je nešto što nismo imali prošle godine. Sve što ćete vidjeti na našem Adventu, sve smo radili sami.”, rekla nam je Josipa Lukač iz Kluba žena Općine Orle.

Među izvođačima će biti Udruga umirovljenika, Crkveni zbor Bukevje, KUD Slavuj, Udruga Mali prijatelji te KUD Veleševec. Kako nam kažu, osmislile su i dio za lijepe blagdanske fotografije, veliku ljuljačku koja će biti ukrašena srebrnim i bijelim lampicama te saonice. Naravno, u sklopu Adventa bit će posloženi i štandovi s gastronomskom ponudom slanih i slatkih domaćih specijaliteta. “Svakog dana radimo u hodu, velike stvari smo završili, ali imamo još posla.”, dodala je Lukač.

Podsjetimo, prošle godine je dio Adventa u Orlima bila kuća koja je bila prikaz starinskog života koju su uredili s kaminom i namještajem od sijena. Kažu nam kako će i ove godine biti nešto od sijena, ali to ostaje na građanima da ih posjete i vide o čemu se radi.

Udruga mladih Općine Orle organizirat će zanimljivu Božićnu igru u nastavcima za djecu, za koju kaže da će biti zabavna i odraslima, ali o tome ćemo saznati tek kada Advent zaista i stigne.

Objava U Općini Orle Advent se priprema punom parom. Saznali smo što nas čeka ove godine pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Provodimo projekt unapređenja svojih studijskih programa