Prijava

Vaša prijava

MEĐUNARODNO PRIZNANJE Meridijan 16 dobitnik Eko zelenog certifikata


Malo koja poslovna zona u Hrvatskoj se može pohvaliti sa, možda i jednim od najvećih i najvažnijih, eko priznanjem u svijetu, DGNB međunarodnim zelenim certifikatom. Meridijan 16 Business Park jedan je od njih, a svečanost uručivanja certifikata bit će u ponedjeljak, 2.prosinca.

Meridijan 16 tako je prva zelena zona u Hrvatskoj koja se prostire na oko milijun metara kvadratnih. Trenutno su u Zoni tri tvrtke koje posluju te još 10-tak koje su u procesu dobivanja potrebnih dozvola, Meridijan 16 je uspješno okupio velike kompanije iz Europe te manje koje rade u lokalnim industrijama.

U listopadu 2019. godine projekt je okrunjen prvim međunarodnim DGNB certifikatom za održivu gradnju u Hrvatskoj, najvećim u kategoriji urban district u ovom dijelu Europe, i to u kategoriji GOLD, čime je započeo novi trend u razvoju, projektiranju, gradnji, upravljanju i održavanju investicijskih projekata u Hrvatskoj prema DGNB sustavu vrijednosti temeljenih na zelenim principima. Ovim certifikatom poslovna zona Meridian 16 Business Park postaje prva zelena poslovna zona u Hrvatskoj te uz postojeće korisnike u zoni najavljen je dolazak i novih.

“Vizija nam je ovdje napraviti eko industrijsku zonu. Želimo pokazati da ekologija i ekonomija mogu zajedno funkcionirati”, poručuju.

 

Objava MEĐUNARODNO PRIZNANJE Meridijan 16 dobitnik Eko zelenog certifikata pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.