Prijava

Vaša prijava

Javni satovi u gradu se obnavljaju, dobit će novo ruho nakon mnogo godina


Na glavnom kolodvoru, točnije Trgu kralja Tomislava, primijetili smo kako nema više javnog sata. Iako možda rijetko i gledamo u taj sat zbog mobitela u rukama, možda ste uspjeli primijetiti da ga nema. Razlog za to je vrlo jednostavan – traje obnova javnih satova.

Za održavanje javnih površina, uključujući i dva javna sata u Velikoj Gorici zadužen je VG Komunalac. “Radi se o kompletnoj obnovi tog sata, a kasnije i idućega. Inače je za održavanje zadužena jedna tvrtka iz Zagreba, ali bilo je vrijeme da ih obnovimo.”, rekla nam je Arijana Mrkonjić, voditeljica poslovne jedinice održavanja javnih i zelenih površina.

Foto: Kronike Velike Gorice

Saznajemo kako će se popravljati mehanizam u satovima, ali i bojati postolja na kojima stoje satovi. Popravljaju se kazaljke i sve će dobiti moderniji štih. “Sutra se boje nogari jer je najavljeno lijepo vrijeme, bit će kompletna konstrukcija, a do kraja idućeg tjedna se urar nada da će riješiti mehanizam. To znači da bi sve kompletno trebalo biti gotovo do kraja idućeg tjedna.”, dodaje Mrkonjić.

Nakon ovog sata na redu će biti i drugi javni sat koji se nalazi na trgu Stjepana Radića.

Objava Javni satovi u gradu se obnavljaju, dobit će novo ruho nakon mnogo godina pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.