Prijava

Vaša prijava

Održan prvi Vegas kup u cheerleadingu. Vegasice odnijele tri pobjede


Ovog vikenda održan je prvi otvoreni Vegas kup u organizaciji cheerleading kluba Vegasice Velika Gorica. Kup je bio natjecateljskog karaktera i nastupalo je šest klubova iz Hrvatske koji su stigli su iz Umaga, Osijeka, Vinkovaca, Zagreba i Lipovljana.

Na kupu je bilo deset kategorija, a domaćini, naše Vegasice su osvojile tri prva mjesta u tri kategorije. Kako nam govori predsjednica Vegasica, Radmila Đuračić, cheerleadanje postaje sve popularnije kod djevojčica i dječaka. “Na jesen smo primali nove članice, ali važno je napomenuti da primamo i muške članove. To nije nimalo sporno, oni su dosta dobra potpora za cure pa ako ima interesa, do kraja siječnja imamo drugi krug upisa pa se mogu javiti i upisati se.”

Čest gost na sportskim događanjima

Iako mnogi cheerleadanje povezuju s mažoretkinjama, radi se o drugačijoj vrsti aktivnosti. “Cheerleading nema veze s mažoretkinjama, više se radi o akrobatsko navijačkim skupinama koje često možemo vidjeti na utakmicama. One pokretima, akrobacijama i piruetama zabavljaju i animiraju publiku.”, dodaje.

Vegasice, osim što dolaze na utakmice Rukometnog kluba Gorica možete vidjeti i na raznim sportskim utakmicama i događanjima kao što su sportski susreti ili susreti djece. Kroz godine organiziraju kupove, a i državno prvenstvo koje se iduće godine održava u Splitu. Ovo je bio prvi Vegas kup organiziran pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Velike Gorice te Zajednice sportskih klubova Grada Velike Gorice.

Objava Održan prvi Vegas kup u cheerleadingu. Vegasice odnijele tri pobjede pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.