Prijava

Vaša prijava

ŠAH Dva prva i jedno drugo mjesto za Polet


Na Pojedinačnom prvenstvu u ubrzanom šahu za kadete i kadetkinje koje je održano u Zagrebu natjecalo se ukupno 156 najboljih kadeta i kadetkinja u četiri dobne kategorije, do 8, 10, 12 i 14 godina. Naravno, nastupili su i članovi vrijednog kolektiva Šahovskog kluba Polet iz Buševca.

Marta Trgovac je u konkurenciji do 14 godina osvojila prvo mjesto ispred Eme Bevanda iz Đurđevca i Eve Mihaljević iz Garešnice. U konkurenciji kadeta do 8 godina prvo mjesto uvjerljivo je osvojio Gabrijel Šoštarić s 8 pobjeda i remijem s klupskim kolegom Dominikom Đurašinom, koji je osvojio drugo mjesto.

ŠK Polet je imao 11 predstavnika na ovom prvenstvu koji su uglavnom postigli očekivane rezultate. Mihael Matković osvojio je 5,5 boda, Nikola Kos i Vito Jurić po 5 bodova. Po prvi put na državnom prvenstvu igrali su Jakov Hranj koji je osvojio 4 boda, a Stjepan Horvačić i Damjan Trupčević osvojili su po 3 boda a igrali su u konkurenciji do 10 godina. U konkurenciji do 8 godina Maja Kos osvojila je 2 boda, a Larisa Živčec jedan bod. Kadeti Poleta ponovo su pokazali da spadaju u sam vrh hrvatskog šaha. Osvojili su tri pehara, dva za prvo mjesto i jedan za drugo.

Goran Klobučarić

Objava ŠAH Dva prva i jedno drugo mjesto za Polet pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.