Prijava

Vaša prijava

40 GODINA PONOSA Gradići završnim koncertom okupili sve generacije


KUD Gradići slavljeničku je godinu obilježio još jednim velikim koncertom. U društvenom se domu, u nedjelju 8.prosinca, okupilo i staro i mlado, svi oni koji su dali svoj doprinos u 40 godina djelovanja društva. „Svi smo se okupili, od generacija ’79.pa sve do danas. Mnogi su govorili o svojim impresijama, kako je to bilo na početku i što su doživjeli, bilo je zaista prekrasno vidjeti sve te članove na pozornici, kako su govorili o KUD s divljenjem, emocijama i velikim osmjehom koji im se razvukao na licu. Glasno je kucalo veliko srce folkloraša večeras“, govori nam Gordana Kovačić, predsjednica KUD-a Gradići. Ona je pak u KUD-u 31 godinu. „Mnogo je ljubavi utkano u 30 godina mog rada. Došla sam kao djevojka, nisam ni znala što me čeka, a u samim počecima nisam ni očekivala da ću ovako dugo ostati“, govori nam Gordana koja će zbog svojih zasluga i predanog rada u KUD-u na Dan grada Velike Gorice, 13.prosinca, primiti i Nagradu grada s likom Franje Lučića.

Koncert „40 godina ponosa“ završni je koncert kojim je KUD obilježio 40 godina postojanja, te šlag na torti manifestacijama koje su mu prethodile od brojnih koncerata; domaćih, međunarodnih, smotri, druženja, kazališnih predstava i gostovanja. Te je večeri kroz pozornicu prošlo 100-tinjak ljudi različitih profila i generacija, no sve ih veže- ljubav prema kraju i folkloru, ljubav prema običajima i plesu i pjesmi. „Narod koji nema svoj identitet i kulturu je siromašan narod. Mi smo pokazali kako je cijela Hrvatska bogata, jer svaki dio zemlje ima svoju prepoznatljivost. I na to smo ponosni“, zaključila je Kovačić.

Objava 40 GODINA PONOSA Gradići završnim koncertom okupili sve generacije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.