Prijava

Vaša prijava

Stipo Bilić večeras prima Albatrosa za “Slavu”


Roman “Slava” o liku Slave Šenoa rođene Ištvanić, naše Turopoljke, Velikogoričanke, goričkom je nastavniku, knjižničaru Stipi Biliću osigurao književnu nagradu “Albatros”. Nagrada je to koju svake godine dodjeljuje Grad Velika Gorica i Pučko otvoreno učilište, a ove je godine prosudbeno povjerenstvo upravo Bilićev roman prepoznalo kao hvalevrijedno djelo koje zaslužuje ovu prestižnu nagradu.

Na 130 stranica autor opisuje život Slavice Ištvanić, njene djevojačke godne od školovanja u internatu časnih sestara u Varaždinu, preko njenog poznanstva, zaruka i udaje za Augusta Šenou, zatim njihov život protkan ljubavlju ali i boli zbog smrti njihove djece, pa sve do posljednjih dana Augustovog ali i Slavičina života.

“Poetično je kako se njeno ime Slava može shvatiti na dva načina- jer Šenoina najvažnija slava nije bila ona književna, već njegova voljena i vjerna supruga Slava, što je i sretno odabran naslov ovog zanimljivog i nadahnutog romana koji mu dodaje još jedno snažno, osobito značenje”, stoji u recenziji djela.

Nagrada Albatros Stipi Biliću za “Slavu” bit će uručena večeras, u dvorani Gorica s početkom u 19 sati.

Objava Stipo Bilić večeras prima Albatrosa za “Slavu” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.