Prijava

Vaša prijava

Dodijeljene su svečane nagrade Grada. Prisjetili su se svih uspjeha u zadnjih deset godina


U sklopu proslave Dana Grada, održana je i svečana Akademija na kojoj su priznanja za dugogodišnji rad i zalaganje primili zaslužni pojedinci. Ovo je bila i prilika da gradonačelnik predstavi rad u posljednjih godinu dana kao i neke nove projekte u Velikoj Gorici koji su pred nama.

Tako se prisjetio svih problema s kojima se susreo od početka svog prvog mandata uključujući i manjak mjesta u gradskim vrtićima, neadekvatne komunalne službe te neaktiviranih poslovnih zona. “Navođenje ovih problema moglo bi zvučati kao kritika mojim prethodnicima, no to nije tako, baš suprotno. Moji prethodnici na mjestu gradonačelnika, bez obzira na političku pripadnost, kao i povjerenici vlade radili su na boljitku Velike Gorice i zato zaslužuju naše priznanje.”, izjavio je Barišić.

Brojni uspjesi u zadnjih 10 godina

Ispričao je i sve uspjehe koje Grad ima po pitanju novih vrtića, među kojima su novi u planu i za iduću godinu, kao i po pitanju nove osnovne škole u Novom Čiču i Gradske sportske dvorane. Spomenuo je i gradski bazen, uređenje zgrade Veleučilišta, jeftiniji gradski prijevoz te projekt aglomeracije Velika Gorica. Pohvalio se i time kako smo grad s najmanjom stopom nezaposlenosti te grad s najvećom prosječnom plaćom u Hrvatskoj. “Velika Gorica je grad koji najviše izdvaja za predškolsko obrazovanje i odgoj, osiguravamo besplatne učenike, a od iduće godine ćemo, kao prvi u Hrvatskoj dodijeliti jednokratnu stipendiju svim srednjoškolcima i studentima na području grada.”, dodao je.

Pohvalio je i broj mladih koji se uključuje u sportske aktivnosti, kao i broj onih koji su za njih nagrađeni. Istaknuo je i kulturne projekte kao što su projekt Lado i Filmski grad – nacionalni centar Hrvatske i europske filmske industrije. Govorio je i o tome kako se svake godine broj radnih mjesta povećava iz godine u godinu. Izrazio je svoju nadu za daljnji razvoj i rast. “Mogao bi jako dugo govoriti nakon ovih deset godina. No reći ću samo kako želim podsjetiti na beskrajni ponos na ovaj grad, sve nas zajedno i sve što smo stvorili, ali i hrabrost, odvažnost i zajedništvo s čime ćemo nastaviti i dalje.”, zaključio je.

16 javnih priznanja

Ove je godine bilo mnogo kandidata, pa je tako bilo dodijeljeno 16 javnih priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. Povelja Grada Velike Gorice za životno djelo dodijelila se velečasnom Josipu Ružmanu. “Svi mi dolazimo iz društava bez kojih ne bismo mogli postići uspjeh. Izričem zahvalnost Bogu i župi blaženog Alojzija Stepinca bez koje ne bi mogao ništa učiniti. Zahvaljujem svima koji su me pratili u životu na bilo koji način u ovih 25 godina.”, izjavio je Ružman.

Neven Karas, predsjednik Gradskog vijeća, dotaknuo se novog gradskog identiteta. “Velika Gorica nesumnjivo raste iz dana u dan. Kontinuirano dosežemo sve višu razinu komunalnog standarda, grad svake godine obogaćujemo novim infrastrukturnim, ali i programskim sadržajem zbog kojih s punim pravom zaslužujemo atribut pravog grada.”

Spomenuo se kako se danas svi stanovnici sve više identificiraju s ovim gradom te kako se sve više stvara osjećaj pripadnosti ovoj sredini. “Ovo je grad svih nas, grad koji nam pruža mogućnosti, ali i traži mnoge odgovornosti.”, zaključio je.

Nagradu Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića primili su Filip Margić, Marko Grigić, Košarkaški klub Gorica, Gordana Kovačić, Branko Puceković, Drago Katulić, Dragutin Kovačević te Katja Matković Mikulčić.

Nagradu Grada Velike Gorice ‘Krčka vrata’ dodijeljena je Ljubici Mikulčić, a nagrada Grada Velike Gorice ‘Zlatna turopoljska podgutnica’ dodijeljena je Ladi Rojc, Mladenu Mikulinu, Zlati Cundeković, Jasminki Tihi Stepanić.

Nagrada Grada Velike Gorice ‘Turopoljsko srce’ dodijeljena je se Ivanu Galekoviću (posthumno) te Josipi Matić.

Objava Dodijeljene su svečane nagrade Grada. Prisjetili su se svih uspjeha u zadnjih deset godina pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.