Prijava

Vaša prijava

Skauti donijeli Betlehemsko svjetlo, simbol radosti i mira


Svjetlo je stiglo i u Veliku Goricu! Već tradicionalno, božićno svjetlo koje putuje iz dalekog Betlehema, mjesta Isusova rođenja i ove su godine donijeli članovi Turopoljske udruge skauta Tur. Dočekali su ih brojni župljani koji ih već s nestrpljenjem svake godine očekuju jer žele betlehemskim svjetlom obasjati svoje domove.

„To je već tradicija po kojoj smo postali prepoznatljivi. Namjera nam je da betlehemsko svjetlo dođe do svakog kućanstva koje ga želi primiti te da svi zajedno širimo njegovu poruku, poruku mira i ljubavi u ovo adventsko vrijeme“, govori nam predsjednik Turopoljske udruge skauta „Tur“, Alen Konjević.

Alen Konjević

Inače Betlehemsko svjetlo, iz Betlehema u Beč donose austrijski skauti, a potom ga iz Beča u svoje krajeve prenose ne samo Europljani, već stanovnici drugih zemlja raznih kontinenata, od Afrike, Azije te Amerike.  Betlehemsko svjetlo simbol je nade, ljubavi i spasenja, simbol ponovnog rođenja, novog života i iščekivanja i upravo ga s tim simbolima građani nose svojim kućama. u Gorici su, uz Skaute, u povorci sudjelovali i brojni građani sa svojim lampašima i svijećama, predvođeni članovima Turoposljkog banderija te Grada Velike Gorice na čelu s gradonačelnikom, Draženom Barišićem.

 

Brojni su vjernici prisustvovali i paljenju treće adventske svijeće kod Muzeja Turopolja. Treća svijeća inače je poznata i kao pastirska svijeća, a donosi radost i veselje.

 

Objava Skauti donijeli Betlehemsko svjetlo, simbol radosti i mira pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


ODBOJKA Porazi HOK Gorice i Velike Gorice