Prijava

Vaša prijava

AGLOMERACIJA: Započeo najveći projekt u povijesti grada. Gradonačelnik poziva – budite strpljivi


Danas je u Velikoj Gorici, točnije Mraclinu, započela prva faza glomaznog projekta Aglomeracija Velika Gorica. Početni radovi na LOT-u 3 su geodetska snimanja, a postavljena je i informacijska ploča. Izvođač radova je Roco commerce iz Livna.

Projekt Aglomeracija Velika Gorica najveći je projekt Grada do sada, a za sada iznosi oko 700 milijuna kuna. Važno je napomenuti kako je 68 posto tog iznosa sufinancirano iz Europskih fondova što je zaista velik iznos. Izgradit će se pročistač otpadnih voda trećeg stupnja, 145 kilometara nove kanalizacijske mreže te 150 kilometara novih cesta. Ovaj projekt uključuje radove na 11 gradilišta.

Početak radova u Mraclinu

Projektom Aglomeracije osigurat će se kanalizacija za naselja u okolici Velike Gorice. Početak radova je u naseljima župe Vukovina, a radi se o svim bitnim naseljima u predjelu donjeg Turopolja. Obuhvatit će se naselja Okuje, Ogulinec, Novo selo, Mraclin, Buševec, jedan dio Novoga Čiča, Staro Čiče, Vukovina, Kuče, Rakitovec, Turopolje i Podotočje.

“Potpisali smo ugovore i za druga dva gradilišta koji uključuju središnji i sjeverni dio grada što uključuje Lukavec, Veliku Mlaku i Rakarje, a uskoro ćemo krenuti s radovima i na tim područjima.”, izjavio je gradonačelnik. Samo u području Mraclina to uključuje 74 kilometra cjevovoda i 29 crpnih stanica. Jedna velika prednost za građane i stanovnike Turopolja su i besplatni priključci, njih 2.500. Također, ovi radovi stvaraju preduvjete da se krene u rekonstrukciju okolnih cesta.

Gradonačelnik i izvođači radova pozvali su građane na strpljenje jer će okolica Velike Gorice, kako kažu, idućih mjeseci, a i godina biti jedno veliko gradilište te će biti dosta blata i prašine. “To strpljenje neka nas ohrabri jer kvaliteta koja će doći nakon toga, života i komunalne strukture će to isplatiti.”, ohrabruje gradonačelnik. Iz VG vodoopskrbe najavljuju kako će građanima biti omogućen nesmetan prolaz, kao i nesmetan ulaz u njihova dvorišta.

Radovi bi trebali trajati 36 mjeseci

Radovi bi trebali trajati 36 mjeseci, dok izvođač tvrdi kako bi ih mogli riješiti i ranije s obzirom na njihovo dosadašnje iskustvo. “Ovo će biti jedan veliki izazov za nas i izvođača. Dobit ćemo suvremeni kanalizacijski sustav, a i samim time vodimo brigu o zaštiti okoliša. Ovime ćemo moći kasnije dokazati Europi da brinemo, ne samo o vodama nego o zaštiti okoliša.”, izjavio je Tomislav Jelisavac, predsjednik Uprave VG Vodoopskrbe.

U petak počinje otvaranje radova u Posavini, a nakon prve polovice siječnja krenut će prezentacije i dogovori za priključke. Osigurat će i besplatan telefon za građane kako bi im mogli odgovoriti na sva pitanja.

Objava AGLOMERACIJA: Započeo najveći projekt u povijesti grada. Gradonačelnik poziva – budite strpljivi pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Božićni sajam

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike