Prijava

Vaša prijava

TIČICE LEPO SPEVAJU Dođite na Božić u Buševcu!


Ogranak Seljačke sloge Buševec poziva na tradicionalni Božićni koncert, u subotu, 21.12 od 20 sati u Crkvi sv. Ivana Krstitelja u Buševcu. Na ovogodišnjem koncertu pod nazivom „Tičice lepo spevaju“ izvodit će božićne napjeve iz različitih krajeva Hrvatske te područja izvan granica Hrvatske koja naseljavaju Hrvati. Gošće će biti članice VIS Jane. Voditelj vokalne sekcije je Dražen Kurilovčan a voditelj tamburaškog orkestra je Zoran Jakunić, a tekstove o božićnim običajima interpretirat će Drago Katulić.

OSS Buševec već 25 godina bez prekida održava Božićne koncerte, te nastoji očuvati i prezentirati još jednu neiscrpnu tradicijsku baštinu, a to je tradicijska pučka crkvena glazba. Pomalo zaboravljeni napjevi zahvaljujući Ogranku ponovno se vraćaju u život te podsjećaju na neka davna vremena i na ljude koji su ih stvarali, pjevali i na taj način slavili Gospodina.

 

Čeka vas i Božić u Rožincu!

A već tradicionalno nakon Božića, na Štefanje, 26. prosinca čeka vas Božić u Rožincu u organizaciji udruge Moj Buševec. Za sve posjetitelje Buševčani su pripremili besplatno kuhano vino, čaj i kolače, a uz tradicionalno ocjenjivanje najukrašenije kuće i najboljih božićnih kolača, najmlađe posjetitelje posjetit će i Djed Božićnjak. Početak je u 17 sati.

Objava TIČICE LEPO SPEVAJU Dođite na Božić u Buševcu! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.