Prijava

Vaša prijava

NOVI ŽIR! Najbolji učenički radovi na jednom mjestu


Kako pišu, crtaju, o čemu razmišljaju i kako svijet vide naši osnovnoškolci? Sve to možete doznati i pročitati na jednom mjestu- u listu učenika osnovnih škola Grada Velike Gorice, te općina Pokupskog, Kravarskog i Orla. Popularni “Žir” i ove je godine predstavljen u ugodom ambijentu slastičarnice Memy, a okupio je učenike i profesore, pokojeg ponosnog roditelja, baku ili djeda, a časopis koji obiluje dječjim uratcima predstavila je urednica Mirjana Marković.

I ove su godne teme razne i zanimljive; od mode, razmišljanja mladih u rubrici “Ritam mladih”, učenici pišu o svojim posjetima, Danima kruha, o jeseni, svijetu mašte gdje nas uvode u svjetove vanzemaljaca, vremeplova, supermoći… Pišu oni i crtaju i o prijateljstvu, svom zavičaju, domovini, obitelji ili ljubimcima, pišu o dragim filmovima ili knjigama, neizostavni su vicevi, kutak za enigmatiku. Ma jednostavno, prave novine koje ne smijete propustiti u kojima mladi novinari i novinarke život sagledavaju iz svoga kuta.

Dodijeljene su i nagrade za najbolje radove, a program su upotpunili učenici Glazbene škole Franje Lučića, dok je Memy osigurao prigodno druženje uz finu hranu. Novi broj Žira možete nabaviti u Pučkom učilištu po cijeni od šest kuna.

Objava NOVI ŽIR! Najbolji učenički radovi na jednom mjestu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.