Prijava

Vaša prijava

Evo ih, prvi modeli iz 3D printera! Pogledajte što su izradili polaznici


Samo tri tjedna nakon što je počela, uspješno je završila prva radionica edukacije 3D printanja i modeliranja koju je u Pučko učilište dovela, uvela i provela Turska agencija za suradnju i koordinaciju, Tika. Tika je donirala i posebna računala i printere, okupila 17 polaznika, uglavnom tehničkog usmjerenja i ovo su njihovi prvi uratci.

„Polaznici su sami birali što će i kako modelirati i printati, naravno uz našu pomoć. Bili su uporni, redoviti i zainteresirani, nisu izostajali i željeli su pridonijeti. Uživali su u tome, a i mi s njima“ govori nam koordinator TIKA-e u Hrvatskoj, Hasim Koc.

Ovaj je projekt ujedno i prvi veliki projekt Tike u Hrvatskoj, a Veliku Goricu su odabrali ne samo zbog njenog povoljnog geografskog područja, već su je prepoznali i kao brzo rastući grad, grad mladih, obrazovanja, tu je i Veleučilište, ali i drugi sadržaji.

„Tehnologija se brzo razvija i mlade generacije moraju biti ukorak s vremenom. Mi želimo pratiti trendove, ali i u suradnji s lokalnom zajednicom i partnerima pokriti sve one sfere od kulture do agrikulture, ovisno o željama i potrebama stanovništva, želimo doprinijeti tom razvoju“, istaknuo je savjetnik i zamjenik šefa Misije pri Turskoj ambasadi u Hrvatskoj, Fatih Kaya.

Polaznici su danas primili i zaslužene certifikate te publici i Gorici prvi pokazali kako od ideje preko modeliranja iz printera ne izlazi samo papir, već pravi opipljivi modeli napravljeni u 3D tehnologiji.

Uvjerite se sami:

Objava Evo ih, prvi modeli iz 3D printera! Pogledajte što su izradili polaznici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


ĆAVAR I GRDENIĆ ŠPORTAŠI 2019. GODINE