Prijava

Vaša prijava

U Gorici upitan nacionalni stadion ali ostaju Akademija i nogometni kamp?


Prema pisanju Sportskih novosti sve su češća nagađanja o odustajanju kineskih ulaganja u Veliku Goricu, gdje je već dogovorena izgradnja nogometnog kampa i Akademije nogometa. Nagađanja je dodatno potpirila činjenica da tvrtka Zhongya nekretnine, iza koje stoji kineska poduzetnica Yu Jiang nije uplatila preostali dio sredstava za kupnju hotela Zagorje, buduće političke škole u Kumrovcu, što će za posljedicu imati raskid ugovora o kupoprodaji.

Postavlja se onda i pitanje što je s Velikogoričkim dogovorom?

Gradonačelnik Dražen Barišić još je na pretposljednjoj sjednici Gradskog vijeća lani konstatirao kako sve ide svojim tijekom, te kako treba ignorirati lažne vijesti i nagađanja, da je sporazum stabilan i da će obećani nogometni kamp i akademija u Gorici ugledati svjetlo dana. Time su se pozabavile i Sportske novosti. Oni pišu kako je sportska infrastruktura moguća, no bez nacionalnog stadiona (kojeg je gradonačelnik također najavljivao i sa suradnicima se za njegovu izgradnju u Gorici žestoko zalagao)

Ako Zagreb dobije stadion, projekt u Gorici otpada

“Događanja oko Kumrovca ni na koji način ne utječu na događaje u Velikoj Gorici i u tijeku je izrada silabusa za pojedine kolegije koji će se predavati na spomenutoj školi. Došlo je do usporavanja aktivnosti što se tiče izgradnje nacionalnog stadiona, s obzirom na to da iščekujemo ishod razgovora između Dinama i Grada Zagreba, vezano uz moguću izgradnju stadiona u Maksimiru. U slučaju da se krene s gradnjom Maksimira, vjerojatno bi otpao projekt u Velikoj Gorici. Ali ne i osnivanje Visoke škole – Akademije i izgradnja nogometnog kampa”, rekao je za Sportske Ivan Herak, direktor tvrtke Eurogate Sports Investment, osnovane upravo zbog realizacije projekata iz Memoranduma, te posebni savjetnik predsjednika Predsjedništva CSEBA-e Marija Rendulića, udruge koja zastupa interese gospođe Jiang u Hrvatskoj.

Objava U Gorici upitan nacionalni stadion ali ostaju Akademija i nogometni kamp? pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Parkirano na ulazu pa mu istresli smeće na haubu