Prijava

Vaša prijava

POKUPSKO: Krenule prve vožnje s novim prijevoznikom


Kako smo već pisali, Lijevi Štefanki i Lukinić Brdo dijelovi su općine Pokupsko koji povremeno imaju problema s javnim prijevozom. Od danas, 20.siječnja, putnike prevozi Slavonija Bus, pod istim uvjetima kao i prošle godine, što znači da je karta pet kuna.

Danas su se tako odvile i prve vožnje, a prva je krenula u četiri sata ujutro iz Lijevih Štefanki. “Smatram da su ljudi zadovoljni jer su ponovno dobili prijevoz kako bi opet mogli ići na posao. Djeca, studenti i radnici, a i svi oni koji trebaju doći do grada mogu koristiti ovaj prijevoz i izbjeći pješačenje, traktore i slično.”, rekao nam je Božidar Škrinjarić, načelnik Općine Pokupsko.

Osim stanovnika koji su dobili sigurniji i jednostavniji način prijevoza, zadovoljni su i iz Općinine Pokupsko jer su ponovno uspjeli sufinancirati dio sredstava. “Uistinu mislimo da stanovnici zaslužuju taj prijevoz i teško su funkcionirali prije toga s obzirom na date okolnosti.”, dodao je.

Ugovor sa Slavonija autobusom traje do kraja godine, a Škrinjarić se nada nekim promjenama te olakšavanju prijevoza za brojne stanovnike koji ne žive uz glavnu cestu gdje autobus za sada jedino prolazi. “Ovo bi trebala biti županijska linija, pa vjerujemo da bi Županija tijekom godine trebala preuzeti taj prijevoz na sebe. A onda ćemo, ako bude prilika, moći razgovarati o produljenju tog prijevoza, da autobus vozi kroz Lijeve Štefanke i obiđe sve zaseoke i u Lukunić Brdu. Prvenstveno mislim na stanovnike koji nisu uz glavnu cestu tako da autobus bude mogao biti bliže i da ne bi morali pješačiti do postaja koje su ponekad i dosta dugačke, a za vrijeme noći teške za prohodati.”

Vozni red, a i sve druge informacije u vezi prijevoza možete pronaći na službenim stranicama Općine Pokupsko.

Objava POKUPSKO: Krenule prve vožnje s novim prijevoznikom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.