Prijava

Vaša prijava

Za vikend pet prometnih nesreća, 28-godišnjak rekorder na alkotestu


Pet prometnih nesreća s materijalnom štetom zbrojala je policija u dane vikenda i to mimo već regularnih akcija   „Alkohol i opojne droge“ te „Brzina“. U akcijama je pak utvrđeno pet ciljanih prekršaja i to tri prekršaj vožnje prekoračenja brzine, te dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola kao i pet ostalih prekršaja iz domene prometa, te ukupno 16 prometnih prekršaja.

Rekorder u puhanju alkotesta ovaj put je imao 28 godina, a uhvaćen je u subotu, 25.1.2020 u 04,04 sati. “Muškarac starosti 28 godina upravljao je osobnim automobilom a kretao se kolnikom Velikogoričke ulice u mjestu Staro Čiče u smjeru istoka. Dolaskom do kbr.27 navedene ulice isti je zaustavljen i alkotestiran kojom prilikom je utvrđeno  da je upravlja vozilom pod utjecajem alkohola dok je u organizmu imao 1,34 g/kg alkohola, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola i isključen je iz prometa, a na mjestu događaja izdan mu je Prekršajni nalog”, stoji, među ostalim, u policijskom izvješću.

Objava Za vikend pet prometnih nesreća, 28-godišnjak rekorder na alkotestu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.