Prijava

Vaša prijava

Gorički klub mladih dirljivim objavama obilježio Svjetski dan borbe protiv raka


Gorički klub mladih jučer je na svojim društvenim mrežama ukazao na važnost brige o vlastitom zdravlju u sklopu Svjetskog dana borbe protiv raka. Cilj obilježavanja je podizanje svijesti javnosti o oboljenjima od raka, prevenciji te bolesti, ranom dijagnosticiranju i liječenju te skrbi za oboljele.

 Ovaj važan dan oni su obilježili pričama osoba koje su preboljele rak kao i pričama njihovih obitelji. Donosimo neke od citata.

“Rak,to se može dogoditi svakom. To je bolest kao svaka druga. Moraš se boriti da se izliječiš,kao što se boriš protiv angine,gripe…Trebaš samo misliti pozitivno i reći mu: ti ćeš mene,ma ja ću tebe.”, Suzana, 53, majka oboljela od raka dojke.

Instagram Photo

“I samo ponavljam u sebi: Nina zdrava si, zdrava si, zdrava si, zdrava si, zdrava si. I znate jesam! I tako sam ponosna na sebe, na svoje nove grudi, na svoje ožiljke. Ponosna sam na sebe, na sve što sam prošla. Izašla sam kao heroj iz ove priče! Na putu do ozdravljenja velik utjecaj ima psiha, jer ako si ti negativan ništa to ne vrijedi. Puno znači i podrška obitelji i prijatelja. Meni je puno pomogla, tek sam sad shvatila koliko me ljudi cijene, vole i koliku armiju prijatelja imam oko sebe. Najveću podršku imala sam od tetke, tetka, stričevi, bake. To je moja familija na kojoj sam zahvalna.”, Nina, 26, iz Sarajeva.

“Svaki dan je bio težak, a bilo je i onih dana kada se činilo da je još teže. Ali zajednička borba, briga, ljubav i podrška pomogla je i nama i njoj da se oporavi. Sretni smo što su stvari ponovno onakve kakve su bile, zapravo i bolje, a danas svi puno više brinemo o svom zdravlju nego prije.”, L.K., 32, majka oboljela od raka dojke.

Kako je to izgledalo na društvenim mrežama možete pogledati na njihovom Facebook profilu ili Instagramu.

Objava Gorički klub mladih dirljivim objavama obilježio Svjetski dan borbe protiv raka pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.