Prijava

Vaša prijava

Do proljeća gotova prometnica koja spaja Mraclin i Buševec


Traju radovi na lokaciji u Mraclinskoj Dubravi gdje će nova prometnica povezivati Mraclin, odnosno Mraclinsko polje prema državnoj cesti D30 i naselju Buševec. Značajna je to prometnica koja bi u budućnosti trebala rasteretiti teretni promet iz samog centra naselja te ga preusmjeriti na rubne dijelove, prema cesti D30. Riječ je o novoj cesti dužine 1750 metara, vrijednosti 9,2 milijuna kuna koje izvodi VG Komunalac i tvrtka Lapor.

„Radovi izvrsno napreduju, a i vremenske prilike nam idu u prilog. Izgrađeno je već nekoliko mostova popratnih kanala i u tijeku su pripreme za asfaltiranje. Vjerujemo kako će prometnica u potpunosti biti gotova i asfaltirana kroz nekoliko mjeseci“, ističe gradonačelnik Dražen Barišić koji je sa suradnicima obišao radove.

Važna je ovo investicija, dodaje, jer upravo je u Mraclinu razvijena industrijska zona, s tvrtkama PPS Galeković i Kova do kojih dnevno prolazi teretni promet te nekoliko stotina radnika stiže na svoja radna mjesta. Osim toga, tu je i odlagalište otpada i reciklažno dvorište, a počinje i projekt Aglomeracije. „Sve su to razlozi zašto je ova prometnica važna i nužna , promet je već sad zasićen i treba postojati alternativa“ dodaje Barišić.

Zadovoljni su i u Mjesnom odboru Mraclin. Predsjednik MO-a, Tihomir Hubak dodaje kako ovdje dnevno u oba pravca prolazi 200-tinjak kamiona, zbog čega je njihov nesmetan prolaz itekako bitan. „Vjerujemo da će do proljeća sve biti dovršeno. Bit će to spas za Mraclin, olakšat će se teretni promet, a sva će vozila imati nesmetani prolaz do svojih pogona“, kaže Hubak. Novu će cestu, osim kamiona, moći koristiti i osobni automobili.

Objava Do proljeća gotova prometnica koja spaja Mraclin i Buševec pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.