Prijava

Vaša prijava

Turopoljski ljepotan gotov do ožujka!


Pod krovom je Kučki most, turopoljski ljepotan kako ga od milja zovu mještani Kuča i obližnjeg Rakitovca. „Bit će to spas za sve nas, posebno jer će se ponovno uspostaviti javni prijevoz ovim djelom Turopolja i građani će brže dolaziti do svojih domova. Presretni smo da su radovi pri kraju“, ustvrdio je predsjenik Mjesnog odbora Kuča, Mirko Berković.

Nekad drveni, danas betonski, most nosivosti 20 tona bit će u potpunosti završen i opremljen kroz 20-tak dana, do početka ožujka, kaže gradonačelnik Dražen Barišić koji je sa zamjenicima i suradnicima obišao tijek radova. Dužna samog mosta je 60-ak metara, zajedno s cestom čini 100 metara novog objekta, a vrijednost radov, koje s 50 posto sufinanciraju Hrvatske vode, je malo manja od šest milijuna kuna. Bit će tu i pješačke i biciklističke staze, nova ograda, most koji zadovoljava sve standarde.

„Bit će to jedan nov, stabilan i kvalitetan most, a ono što je još važnije da će se moći ponovo uspostaviti javni gradski i osobni te teretni prijevoz kao i gospodarska djelatnost u ovom djelu Turopolja te bit će nesmetana komunikacija između Kuča s jedne i Rakitovca s druge strane“, zaključio je gradonačelnik Barišić.

Objava Turopoljski ljepotan gotov do ožujka! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.