Prijava

Vaša prijava

Počela Edutopija! Zajedničkim djelovanjem za bolju budućnost


U Gorici je počeo projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost, besplatni edukativni program o održivom razvoju za građane Velike Gorice, koji se sastoji od ukupno sedam obrazovnih modula.

Prvi obrazovni modul održan je pod vodstvom Vere Gjokaj, stručnjakinje za društveno poduzetništvo i održivi razvoj, na temu “Iniciranje promjena koje vode ka zajednicama održivog razvoja”, a program će kroz preostale module sudionike uvesti i u teme uključivanja različitih lokalnih dionika, organizaciju dionika i njihovo međusobno učenje kroz suradnju, načine održavanja dugoročne suradnje, komunikaciju s dionicima u svrhu zagovaranja, načine kvalitetnog financiranja projekta, reflektiranje i metode evaluacije projektnih procesa i rezultata.

Projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost potiče umrežavanje i suradnju škola, organizacija civilnog društva i lokalne zajednice s ciljem osmišljavanja, pokretanja i provođenja suradničkih inicijativa i projekata koji doprinose poboljšanju kvalitete života lokalne zajednice i ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. Jedan dio projekta posvećen je obrazovnim modulima za odrasle kroz koje će se razvijati interdisciplinarne vještine učitelja i nastavnika, zaposlenika udruga civilnog društva, djelatnika javne uprave i zainteresiranih građana za stvaranje dugoročne suradnje škola i lokalne zajednice za održivi razvoj.

EdUTOPIJA21 je projekt udruge ZMAG (Zelena mreža aktivističkih grupa) koji se provodi u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i sedam škola na području Velike Gorice.

Objava Počela Edutopija! Zajedničkim djelovanjem za bolju budućnost pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Stigla nova pošiljka… otpada