Prijava

Vaša prijava

Kalik i Mudrinski novi igrači HNK Gorice


Novi igrači HNK Gorice postali su australski veznjak Anthony Kalik (22) i srpski napadač Ognjen Mudrinski (28). Kalik je stigao iz splitskog Hajduka i potpisao ugovor s Goricom do lipnja 2023. godine, dok je Mudrinski iz poljske Jagiellonije došao na posudbu do kraja sezone. Obojica će se odmah priključiti novim suigračima, a pravo nastupa imat će već od sljedeće utakmice, gostovanja kod Hajduka na Poljudu u subotu (15 sati).

“Jako sam zadovoljan raspletom situacije, što sam potpisao za Goricu, i jedva čekam da zaigram. Pratio sam kako se radi ovdje, od sportskog direktora do trenera, cijela Hrvatska vidi da se u ovom klubu radi jako dobro i zato sam posebno sretan što sam postao dio ove priče”, rekao je Kalik nakon što je odradio fotografiranje s goričkim dresom s brojem 23.

Rođen u hrvatskoj obitelji u Sydneyu, Kalik je nogometnu karijeru započeo u A.I.S.-u, australskoj nacionalnoj nogometnoj akademiji, odakle je kao 17-godišnjak prešao u Central Coast Marinerse. U veljači 2016., s tek napunjenih 18, došao je u splitski Hajduk, čiji je igrač bio sve do dolaska u Goricu. U međuvremenu je Kalik odradio posudbe u Central Coast Marinersima, FC Sydneyu i Rudešu, a sljedeće tri i pol godine bit će igrač Gorice.

Mudrinski, s druge strane, iza sebe ima karijeru koju je započeo u Vojvodini, preko Hajduka iz Kule i Novog Sada došao je do Jagodine, a zatim i do Crvene zvezde. Igrao je i za Greuther Fürth i Aarau, a u domovinu se vratio kroz Spartak iz Subotice, a zatim i Čukarički, iz kojeg se ljetos preselio u Jagielloniju. Gorica je 11. klub u njegovoj karijeri, a na dresu će nositi broj 9.

Objava Kalik i Mudrinski novi igrači HNK Gorice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.