Prijava

Vaša prijava

Društvo žena Novo Čiče pobjednice Turopoljskog fašnika!


U šatoru u parku Franje Tuđmana proglašen je pobjednik prvog dana 111. Turopoljskog fašnika! Pobjedu je odnijela ekipa Društva žena Novo Čiče koje su prikazale točku ‘Čuvarice planete zemlje’. Njihova točka je uključivala kreativne haljine izrađene od plastičnih vreća i čepova, a od toga su izradile čak i torbice i ostale ukrase. Nastup je uključivao ples te par riječi o važnosti brige o planetu zemlji.

Drugo mjesto odnijele su Društvo žena ‘Anđela Lovreković’ s točkom ‘Klima ne štima’. Članovi su također imali vrlo kreativne kostime u sivo, crno i bijelim tonovima koji su prikazali koliko danas na zemlji nešto ne valja s našom klimom te da se trebamo čim prije početi brinuti o tome te spriječiti moguće katastrofe.

Treća nagrada otišla je ekipi Vukovina u Srcu koji su prikazali točku ‘S biciklinom na Goricu! A kak? A kud?’ čime su polemizirale problematičnost odlaska na posao ili druženje u grad uz pomoć bicikla.

Specijalne nagrade za kreativne

Specijalne nagrade otišle su ekipama Žujini mališani Velika Gorica, KUU Lafra, Udruzi drvo života te KUD-u Nova Zora iz Donje Lomnice. Fašnički fond ove godine iznosi 30 tisuća kuna, a pobjednička ekipa velikog fašnika osvojila je pet tisuća kuna, druga tri, a treća dvije. .

Sada slijedi glazbeno zabavni program te koncerti Saturnus Banda i Barabi te Nene Belana i Fiumensa. Veliki koncert Nene Belana počinje u 21 sati. Sutra nas čeka mali fašnik koji počinje u 11 sati kada je predstavljanje predškolskih grupa te proglašenje najbolje predškolske grupe, nakon toga je u 13 sati predstavljanje školskih grupa i proglašenje najbolje školske grupe, a od 15 sati je predstavljanje pojedinačnih maski, parova i skupina te proglašenje pobjednika.

Objava Društvo žena Novo Čiče pobjednice Turopoljskog fašnika! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.