Prijava

Vaša prijava

Učenici GVG-a za EU projekt napravili Lego film o svojim iskustvima u školi


Gimnazija Velika Gorica jedna je od škola EU ambasadora u Hrvatskoj, kao i u EPAS programu pa tako već dvije godine sudjeluju u natječaju Euroscola. Nagrada natječaja je odlazak u Strasbourg, ovoga puta na European Youth Event.

Kako bi se učenici prijavili trebali su napraviti video u kojem će u 60 sekundi prikazati dosadašnja iskustva, rad i rezultate škole u području koje obuhvaćaju teme vezane uz Europsku uniju, Europski parlament, EU programe mobilnosti, projekte financirane putem fondova EU-e i slično.

Kreativan video u obliku Lego filma

Dio videa ‘Ovaj put glasam’

U izradi videa sudjelovali su učenici 4. d razreda, a cilj je bio da na što kreativniji, opušteniji i otvoreniji način prikažu jednu temu. “Jedan od učenika se dosjetio kako bi cijeli video uradak mogao biti napravljen kao Lego film. Dogovorili smo da ćemo prikazati tri najvažnije teme, a ostale navesti u odjavi.”, rekla nam je nastavnica i koordinatorica projekta, Andreja Burić.

Kako nam govori, Gimnazija Velika Gorica vrlo često sudjeluje u projektima i surađuje sa školama diljem Europske unije, što svjedoči o kvaliteti i uspješnosti rada škole, za koji su zaslužni i profesori i učenici.

Glavni cilj je povezivanje i motiviranje

“Za razliku od ostalih videa kada je pobjeda ovisila o broju dijeljenja i broju registriranih ljudi na određenoj stranici EU, ovog puta o pobjedniku natječaja odlučuje stručni žiri.”, govori nam Burić. Tako da, iako dijeljenje i lajkanje neće direktno pomoći u pobjedi, sigurno neće škoditi ako stisnete ‘lajk’ na video na YouTube-u.

Ako učenici Gimnazije Velika Gorica pobijede, na dva dana će otputovati u Strasbourg na European Youth Event, a škola će dobiti potvrdu da je omogućila učenicima da se izraze, izrade i steknu nova iskustva. Ovaj projekt kao važan cilj ima umrežavanje, što učenika, što škola. Također im pomaže u učvršćivanju svijesti o sebi kao osobama koje u školi (između ostaloga) stečene vještine i znanja koriste na konkretnom primjeru i dobiju motivaciju za daljnji rad i postizanje uspjeha, što motivirajuće djeluje i na ostale učenike.

U nastavku pogledajte video.

 

Objava Učenici GVG-a za EU projekt napravili Lego film o svojim iskustvima u školi pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.