Prijava

Vaša prijava

Jeste li ga i vi čuli? Zvuk snažne eksplozije bio je prolazak meteora!


Prije oko sat vremena se na području grada Velike Gorice čuo  snažan zvuk eksplozije. Iako je prva pretpostavka građanima kako se radi o probijanju zvučnog zida zbog letačkih aktivnosti zrakoplova, internetom su se počele širiti različite snimke i informacije o tome kako je iznad Hrvatske zapravo preletio meteor!

Brojni očevici iz Karlovca, Rijeke, Zaprešića pa i Zagreba na stranici Crometeo su prijavili kako su čuli isti zvuk i vidjeli trag na nebu. Neki javljaju kako su vidjeli i bljesak uz glasan zvuk. “Vidjela, bljesnulo je baš jako.. Kao signalna raketa, samo što se čula i jaka tutnjava.”, jedan je od komentara.

U Velikoj Gorici i Zagrebu se osjetilo i potresanje zemlje, no ne jako snažno. Neki očevici su uspjeli i snimiti VIDEO. Informacija koju je 24 sata dobio od službe 112 je kako mogu potvrditi da je nešto palo na granici Hrvatske i Slovenije, ali nije avion.

Bez obzira na to, važno je napomenuti kako se danas i iznad područja Zagrebačke županije obavljaju letačke aktivnosti do 17 sati, govore nam iz MORH-a. No, izgleda kako je glasan zvuk zapravo bilo ulazak meteora u atmosferu.

Objava Jeste li ga i vi čuli? Zvuk snažne eksplozije bio je prolazak meteora! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.