Prijava

Vaša prijava

DAN ŽENA Besplatan upis ženama u knjižnicu, u POU Ženijalni dani


Povodom Međunarodnog dana žena gradska knjižnica poziva sve žene na besplatno članstvo. “Pozivamo sve naše sugrađanke da postanu nove članice knjižnice i uživaju u knjigama, časopisima, novinama i radionicama”, pozivaju iz gradske knjižnice. To također vrijedi i za one koje imaju iskaznicu ali im je istekla članarina. Dobrodošle ste cijeli dan u ponedjeljak, 9.ožujka.

U Pučkom učilištu traju Ženijalni dani. Prvi je u subotu, 7.3. kad je na kino rasporedu hit komedija “Podržite djevojke”. Lisa je šefica u baru čija je politika zapošljavanje oskudno odjevenih konobarica. Svoj posao uzima ozbiljno te štiti djevojke od neprimjerenog i sirovog ponašanja gostiju. Unatoč Lisinoj predanosti poslu, njezin nekompetentni, rasistički nastrojen šef stalno traži razlog da je otpusti. Početak je u 20:30, a ulaz za žene je potpuno besplatan.

Ženijalan dan nastavlja se i u nedjelju, na 8.mart, Dan žena kad kino Gorica ženama poklanja besplatnu projekciju komične drame “Mlijeko” nastale u njemačko-islandsko-dansko-francuskoj koprodukciji.

Nakon muževe pogibije, Inga saznaje da je njihova mliječna farma u golemim dugovima prema moćnoj kooperaciji koja ilegalnim spletkama drži monopol nad poslovanjem lokalnih farmera. Previše rezignirani da bi se oduprijeli statusu quo, njezini sumještani iznenađujuće su lojalni mašineriji koja ih iskorištava te Inga mora upotrijebiti svu svoju lukavost kako bi se oslobodila čvrstog stiska zadruge i počela živjeti po vlastitim pravilima. Početak je u 20:30, ulaz ženama je besplatan.

 

Objava DAN ŽENA Besplatan upis ženama u knjižnicu, u POU Ženijalni dani pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Kako do poticaja za energetsku obnovu kuće?

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike