Prijava

Vaša prijava

POZITIVNI PETAK Upoznajte Dražena i Ivanu, prve youtubere s invaliditetom


Ovo su Dražen i Ivana. Ljubavni, youtuberski par. Ona ima 25, on 30 godina, vole šetnje, rekreaciju, razgovore i snimanja i jedan i drugi trenutno su bez posla… I možda u njihovim objavama i video snimkama ne bi bilo ništa neuobičajeno da nisu jedni od rijetkih osoba s invaliditetom koji su se odlučili tako predstaviti javnosti.

Oboje imaju cerebralnu paralizu, o čemu vrlo otvoreno govore, kao i o svome školovanju, željama, ali i strahovima, planovima za budućnost.

“Od malena se borim s cerebralnom paralizom. To je stanje kad mozak ostane bez kisika. Radije bih da sam zdrava, ovo stanje ima posljedica koje mi se ne sviđaju, ali odlučila sam uzeti stvar u svoje ruke i ne ostati zatvorena u kući”, govori Ivana.

Svojim YouTube kanalom, kažu, žele senzibilizirati javnost na osobe s invaliditetom, da i one mogu osmisliti i živjeti svoj život, ići na kave, koncerte, u šetnje, manifestacije u gradu i izvan njega.

“Ne morate se zatvoriti u kuću ako ste osoba s invaliditetom. Budite otvoreni, krenite na plivanje, teretanu, šetajte po gradu… Nemojte se zatvoriti u kuću ili stan”, poručuje ovo dvoje Youtubera čiji kanal možete popratiti ovdje na DRAŽEN I IVANA

Objava POZITIVNI PETAK Upoznajte Dražena i Ivanu, prve youtubere s invaliditetom pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.