Prijava

Vaša prijava

Vikend rekorder: Muškarac (33) u Markuševcu Turopoljskom napuhao 2,44 promila


Tijekom vikenda se na području policijske postaje Velika Gorica, provela akcija ‘Alkohol i opojne droge’ te ‘Brzina’. Unutar akcije su utvđena 33 ciljana prekršaja.

Među njima su devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 24 prekršaja vožnje prekoračenja brzine. Osim ciljanih prekršaja, utvrđena su i 23 prekršaja iz domene prometa, što u ovom vikendu čini 56 prometnih prekršaja. Izgleda kako je ovo bio dosta aktivan vikend.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je kod muškarca  od 33 godine u subotu koji je u 22 sata upravljao osobnim automobilom u mjestu Markuševec Turopoljski. Alkotestom je utvđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,44 g/kg alkohola u organizmu. Na mjestu događaja privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola i smješten je  u posebnu prostoriju ove PP do otriježnjenja i protiv istog je podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu.

“U vrijeme provođena akcije nije se desila ni jedna prometna nesreća, dok se tijekom ostalog perioda vikenda nije se dogodila ni jedna prometna nesreća.”, navode iz policije.

Objava Vikend rekorder: Muškarac (33) u Markuševcu Turopoljskom napuhao 2,44 promila pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.