Prijava

Vaša prijava

Knjižnica Velika Gorica danas časti besplatnim upisom za sve žene


Povodom Dana Gradske knjižnice Velika Gorica i obilježenog Međunarodnog dana žena, knjižnica svim sugrađankama poklanja besplatan upis. “Nove korisnice knjižnice mogu se uz predočenje osobne iskaznice upisati u Središnjem odjelu za odrasle te u Područnoj knjižnici Galženica tijekom radnog vremena knjižnice od 8 do 19 sati.”

Uz to, važna je obavijest da će se od 13 do 14 sati u Središnjem odjelu za odrasle u Zagrebačkoj 37 održati predavanje za knjižničare velikogoričkog područja s temom posudbe elektroničke knjige kojem će prisustvovati svi djelatnici knjižnice povodom te će u navedeno vrijeme sva tri odjela knjižnice biti zatvorena.

Žene čitaju više od muškaraca

Kako napominju, jedna od pozitivnih statistika koje se odnose na žene je i ona da su žene, u odnosu na mušku populaciju, u većem broju članice knjižnica te da općenito više čitaju. “Osim što među članovima knjižnica ima više žena, profesionalnu pomoć i uslugu također će češće pružiti žene koje čine većinu zaposlenih u knjižnicama. To potvrđuju i podaci Državnog zavoda za statistiku koji nam govore da čak 59,1% članova knjižnica čine žene kao i da je udio žena u ukupnom broju zaposlenih u knjižnicama čak 82,9%.”, navode iz knjižnice.

Zato pozivaju sve sugrađanke – djevojčice, djevojke i žene koje do sada nisu bile upisane u knjižnicu da uz Dan Gradske knjižnice Velika Gorica postanu nove članice i da svoje članstvo koriste i uživaju u knjigama, časopisima, novinama i radionicama. “Neka čitanje postane vaša snaga jer svaka pročitana knjiga vodi vas korak naprijed ka znanju i samopouzdanju, ali i ne manje važnom maštanju i opuštanju.”, dodaju.

Objava Knjižnica Velika Gorica danas časti besplatnim upisom za sve žene pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.