Prijava

Vaša prijava

U knjižnici i dalje možete posuđivati knjige, ali sve aktivnosti su odgođene


Knjižnica Velika Gorica objavila je kako će se sva organizirana događanja u knjižnici odgoditi do daljnjega. No, knjižnica će i dalje biti otvorena po redovnom radnom vremenu za posudbu i vraćanje knjiga.

“Zbog trenutne situacije s koronavirusom i u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, uz dosadašnje preventivne mjere dezinficiranja vraćene knjižne građe, počinjemo s primjenom mjera na temelju uputa nadležnih tijela.”, navode iz knjižnice.

Promjena zbog koronavirusa

Napravili su i preinaku kojom su omogućili da građani što manje dolaze u knjižnicu. Tako su omogućili da se u knjižnici sada može posuditi više od četiri naslova odjednom, a rok su produžili s 30 na 60 dana.

Dobili su i informacije kako u svijetu nije zabilježeno dugotrajno zadržavanje virusa na knjižnoj građi, a pri povratku građe knjige se prema potrebi mogu prebrisati blagim dezinfekcijskim sredstvom. “Iako bi bilo dobro da dezinfekcijska sredstva za suho pranje ruku budu dostupna na ulazima u knjižnicu, za sada nemamo tu mogućnost, te ovim putem apeliramo na korisnike da redovito peru ruke u skladu s uputama Stožera civilne zaštite. Također, osobe s respiratornim tegobama prema ovim preporukama ne bi smjele ulaziti u knjižnicu.”, navode iz knjižnice.

Objava U knjižnici i dalje možete posuđivati knjige, ali sve aktivnosti su odgođene pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.