Prijava

Vaša prijava

Održan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.


Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice održao je sastanak na kojem je dogovoreno postupanje po provođenju donesenih mjera Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

Dogovorene mjere i postupanje shodno donesenim mjerama pogledajte u nastavku:

“Od ponedjeljka nema nastave u školama, ali nastavnici dolaze u školu i djeca o kojima ne mogu brinuti roditelji moći će dolaziti u školu. Ovakvu odluku donio je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu, koji je istaknuo kako isti režim vrijedi za vrtiće. Stoga je odluku o vrtićima donio Stožer civilne zaštite Velike Gorice, kao mjerodavno tijelo. Za djecu koja nemaju s kime ostati bit će organiziran prihvat. U ponedjeljak u matičnim objektima gdje inače dolaze, a tada će dobiti upute od mjerodavnih djelatnika vrtića o budućim mjestima prihvata djece.

Velikogoričko Veleučilište također će nastavu izvoditi samo putem interneta.

U Pučkom otvorenom učilištu otkazani su svi obrazovni i kulturni programi, a o funkcioniranju ostalih ustanova u Velikoj Gorici Stožer će donijeti odluku prema preporukama s nacionalne i županijske razine.

Gradska uprava i sva komunalna poduzeća rade i dalje rade normalno, dakle sve komunalne usluge obavljaju se i dalje prema ustaljenom rasporedu.

Preporuka je otkazivanja svih javnih okupljanja bez obzira na broj ljudi.

Ukoliko sumnjate na zarazu korona virusom preporuka je ne odlaziti fizički u dom zdravlja ili bolnicu nego nazvati svog liječnika ili dežurnog epidemiologa na brojeve u svojoj županiji.

Broj dežurne epidemiološke službe za Zagrebačku županiju je 099/7368784; a dežurni broj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo 098/227753. Pridržavajte se uputa o postupanju za prevenciju.https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

Za sve informacije građani mogu zvati Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice na sljedeće brojeve telefona: 091/9488770 ili 0994231989.

Apelira se na građane Velike Gorice na odgovorno i samosvjesno ponašanje bez širenja panike.”

Objava Održan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice. pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.