Prijava

Vaša prijava

Izviđači i poletarci učit će virtualno – već imaju prvi zadatak

[]

Na virtualno učenje zbog trenutne epidemije odlučili su se i naši izviđači Turopoljske udruge skauta “Tur”. Kako kažu, sada će se družiti putem društvenih mreža i sredstava elektronske komunikacije. Baš zato što su obrazovni pokret, smatraju kako s obrazovanjem ni u ovakvim specifičnim okolnostima ne moraju stati.

“Turopoljska udruga skauta Tur prema preporuci Saveza izviđača hrvatske prekinula je sve grupne treninge i druženja, ali smo svoje aktivnosti “preselili” u virtualni svijet.”, govore nam iz Udruge.

Kvizovi, tekstovi i zadaci

Ono što izviđače očekuje su kvizovi, zadatci za istraživanje, proširivanje stečenih znanja, provjera te igre i natjecanje kroz izvršenje radnih zadataka. “Naši članovi putem internetskog portala udruge i Facebook grupe dobivaju sadržaj koji doma samostalno pročitaju te na temelju njega organiziramo kvizove. Jedan od prvih zadataka jest i kratki sastavak o svom kvartu ili ulici. Na ovaj način djecu potičemo na samostalno istraživanje te otkrivanje svih mogućnosti interneta i dostupnih platformi.”, dodaju.

Sudjelovanje izviđača bit će vrednovano i nagrađeni će biti svi koji se potrude, a oni koji ne pokažu interes neće dobiti nagradu. Kako i inače vrednuju njihovu redovitost i sudjelovanje na aktivnostima, tako će i prihvaćanje ovog izazova, brzinu reakcije i uložen trud.

Dopuštaju da roditelji pomažu u rješavanju zadataka, jer je jedan od zadataka Udruge uključivanje roditelja u aktivnosti i povezivanje roditelja i djece, ali pozivaju na originalnost i samostalan rad.

Prvi zadatak za izviđače je esej od barem 15 proširenih rečenica teksta o svom kvartu, ulici ili dijelu grada u kojem će napisati gdje žive, što tamo ima, što je zanimljivo, što je tamo bilo prije i tako dalje.. Za poletarce zadatak je pjesmica, a njega, kao i sve dodatne informacije u vezi zadataka djeca i roditelji mogu pronaći na službenim stranicama Udruge, kao i adrese na koje se riješeni zadaci šalju.

Objava Izviđači i poletarci učit će virtualno – već imaju prvi zadatak pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.