Prijava

Vaša prijava

“Pogledajte krevete poslagane u Areni. Jeste? Bravo!”,

[]

Objave i novosti oko koronavirusa na društvenim se mrežama šire nevjerojatnom brzinom, a ona je postala i poligon brojnim osobama, pojedincima, udrugama, institucijama da se obrate, izraze, da obavijeste svoje čitatelje, gledatelje ili korisnike o novostima. Poput munje u samo sat vremena proširio se i Facebook post Velikogoričanke, novinarke Večernjeg lista i autorice kratkih priča Lane Kovačević koja je pozvala sve na oprez i upozorila ih da, ako se ne budu držali pravila, naputaka Civilnog stožera, ministarstva i nadležnih institucija te ostali kod kuće, može se dogoditi da se neće uspjeti ni pozdraviti s onima koje vole. da ih neće ni vidjeti dok će umirati u bolničkom krevetu u izolaciji. Za neke možda pretjerano, možda i ekstremno, no Lana je ovime u samo sat vremena prikupila 1000 lajkova i 700-tinjak shareova puta spomenutog posta koji prenosimo u cijelosti:

Pogledajte krevete poslagane u Areni. Jeste?
Bravo….
Sad zamislite sebe ili jos bolje nekog sebi bitnog kako lezi u tom krevetu. Mozete, ako bas hocete zamisliti i kako vi ili netko vas lezi i u satorima koji se podizu pored bolnica….
Ajmo dalje…..
pogledajte ponovno prostor u Areni na snimci koja vam je dostupna……
jeste li primjetili jedan sitan detalj?
Pored svakog kreveta nema uticnice……i dalje ne kuzite?
Zamislite jos malo- u normalnim okolnostima, ako vam je netko u bolnici vi idete u posjetu, ono ponesete bananu, sokic, nabacite osmjeh i dodjete…negdje prije ulaska svom nekom ili za odlaska s odjela, pitate lijecnika o stanju pacijenta i dobijete neku informaciju……e da…..kakva vremena!
Ne kuzite i dalje jer vidim secete se okolo…
Pa da vam velim- ta vremena su gotova…..
Zavrsi li netko vas tamo- nema posjete. Necete vidjeti tog svog nekog. NECETE!
Dragi moji sebicni xxxxx necete vidjeti ni lijecnika koji ce vam objasniti sto je s vasim clanom obitelji na improviziranim odjelima. Naprosto nece imati vremena- netko ce s odjela, a koji je virus pobrao od neodgovornih, trebati njihovu hitnu paznju …..
Nece, vjerujem zbog potencijalno punih bolnica, nitko imati vremena podici slusalicu ni kad krenete histericno zvati odjele da pitate kako je netko vas……
tko ce onda biti kriv?! Netko sigurno hoce….
Sad nakon svega napisanog zamislite se u takvom komunikacijskom muku bez bilo kakve informacije o svom nekom sigurno dva ili tri tjedna?!?!?!!!!!!!!!!
Jel vam ugodno? Jel vam pase zrak? Jel i dalje mislite da nece vas jel se dobro hranite i natukli ste se luka…..i imate dobar imunitet?
Vratite se, jos samo na detalj u kojem sam spomenula da nema uticnice pored svakog kreveta….barem u Areni!!!!!
Kad baterija mobitela vama ili nekom vasem na improviziranom odjelu iscuri necete moci cuti ni glas tog nekog……
E sad se jos sjetite snimke konvoja iz Italije s mrtvima….te se obitelji nisu stigle oprostiti…..
Jos uvijek vam je tesko ostati doma?
Tesko vam je postovati pravila?
Jos uvijek ste hrabri?
#sramitese

Objava “Pogledajte krevete poslagane u Areni. Jeste? Bravo!”, pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.