Prijava

Vaša prijava

ZAMP uvodi pogodnosti za ugostitelje. Neki oslobođeni od plaćanja naknade

[]

ZAMP je izdao mjere za ugostitelje i uslužne djelatnosti – 0 kuna naplate za razdoblje u ožujku u kojem nisu poslovali; popust od 50 posto za prva dva tjedna ožujka u kojima se radilo otežano. Uz to, omogućuju plaćanje tog iznosa na tri rate nakon prestanka Vladinih mjera zabrane rada. Također, objekti oštećeni potresom u Zagrebu oslobođeni su plaćanja u potpunosti.

ZAMP je pri početku epidemije objavio kako će korisnicima glazbe izaći u susret i pružiti potporu u vidu rasterećenja, sada su to i napravili najnovijim poslovnim odlukama koje se odnose na ožujak i iduća razdoblja u kojem će objekti biti zatvoreni.

Korisnici njihovih usluga kao što su ugostiteljski objekti, hoteli, teretane, uslužne djelatnosti i slični korisnici za mjesec ožujak ostvarit će solidarne pogodnosti. “Imajući u vidu posebnu situaciju u kojoj se nalaze korisnici glazbe, ali i sve gori položaj svojih članova, glazbenika koji su među prvima i najteže pogođeni nastalom krizom, objavljujemo da za razdoblje od 14.3. nadalje, u kojem navedeni korisnici u Hrvatskoj ne posluju i ne koriste glazbena djela, nema zaduženja niti obveze plaćanja naknade za glazbenu licencu. Za prvih 14 dana ožujka, u kojima su ugostiteljski i drugi objekti (hoteli, obrti, teretane, saloni itd.) u zemlji radili otežano, za licencu gore navedenim korisnicima odobravamo popust od 50%.”, navode u priopćenju.

Uz to, kako bi im dodatno olakšali povratak u normalno poslovanje po završetku izvanrednih Vladinih mjera, taj umanjeni iznos naknade za mjesec ožujak moći će platiti u tri mjesečne rate. “Napominjemo, radi se ukupno o 25% iznosa u odnosu na redovno zaduženje kakvo je bilo za, na primjer, mjesec veljaču u kojoj se poslovalo normalno. Prestankom Vladinih izvanrednih mjera donijet ćemo odluku o visini mjesečne naknade za prvi i sljedeće mjesece u kojima će objekti korisnika ponovno početi s radom tj. korištenjem glazbenih djela.”, dodaju.

Vjeruju da su ove posebne mjere dovoljan dokaz kako u korisnicima vidimo partnere i u najgorem razdoblju za poslovanje svih subjekata u zemlji. “Nadamo se da glazba svima u ovim teškim vremenima olakšava brige, te da će se u svim lokalima u zemlji uskoro nazdravljati za prestanak epidemije i povratak normalnog života.”

Za sve informacije i pomoć stoje na raspolaganju na mailu zamp@hds.hr i broju telefona 01/6387-000 .

Objava ZAMP uvodi pogodnosti za ugostitelje. Neki oslobođeni od plaćanja naknade pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.