Prijava

Vaša prijava

Gorica na 19 oboljelih, kreću testiranja u Domu zdravlja

[]

S današnjim danom 19 je oboljelih u Gradu Velikoj Gorici, a dvije nove osobe su srednje životne dobi, na kućnom liječenju, donosno u kućnoj izolaciji. Novost je kako će ovih dana u gradu biti uspostavljeno drive-in testiranje, odnosno testiranja na koronavirus u Domu zdravlja. Građani će po preporuci liječnika obiteljske medicine, a ukoliko pokazuju simptome, doći osobno u Dom zdravlja gdje će biti upućeni u prostor za testiranje. Uputa je Stožera da se građani, ukoliko osjete simptome, javljaju prvo svom liječniku koji će odrediti daljnje postupanje.

Osoba umrla od korone pokopana uz sve zaštitne mjere

Osoba koja je umrla od koronavirusa, a o čemu je Grad izvijestio jučer, pokopana je sukladno propisima na gradskom groblju, uz stroge mjere higijene i dezinfekcije, te pošivanje cijele procedure, izvijestio je predsjednik Uprave VG Komunalca Jurica Mihalj. Mihalj je podsjetio da se ukopi pokojnika i dalje obavljaju u uskom krugu obitelji, od četiri do šest članova. Što se tiče Gradske tržnice, koja je također pod ingerencijom VG komunalca, ona je i dalje zatvorena. Rade svega tri zatvorena kioska i ribarnica i to svaki dan od 7 do 17, subotom od 7 do 14 i nedjeljom od 7 do 12 sati. Ribarnica radi četvrtkom, petkom i subotom, u navedenim terminima. Organizirana je i prodaja poljoprivrednih domaćih proizvoda i on line putem sustava OPG Tržnica.

Od danas e-Propusnice

Grad i dalje izdaje propusnice, no apelira da to učinite on-line, a od danas na snagu stupa i novi sustav e-Propusnica koji će spriječiti eventualnu zlouporabu propusnica, pa će podaci o korisnicima biti u sustavu, poslani i vidljivi svim nadležnim službama. Propusnice mogu dobiti i poljoprivredni proizvođači koji imaju površine van grada Velike Gorice (a nemaju registriran OPG). Te im propusnice izdaje gradski Stožer civilne zaštite. Vlasnici OPG-ova, a kojima su neophodne zbog obrade zemlje i poljoprivrednih radova, propusnicu izdaje Ministarstvo poljoprivrede.

Obraćanje Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice pogledajte ovdje:

Objava Gorica na 19 oboljelih, kreću testiranja u Domu zdravlja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.