Prijava

Vaša prijava

NATJEČAJ ZA KREATIVNE: Knjižnica i ove godine traži najpismo, a ovaj put je tema doba korone

[]

Knjižnica Velika Gorica, bez obzira na posebne okolnosti i ove godine raspisuje natječaj Pišem ti pismo. Budući da se nalazimo u zanimljivom vremenu, natječaj su prilagodili novonastalim okolnostima – dobu koronavirusa. Pozivaju građane da im šalju svoja pisma inspirirana iskustvima.

“Sigurno je da se svatko od nas na drukčiji način nosi s iskustvima straha, pa i povremenim naletima panike, da svatko na drugačiji način doživljava izolaciju i socijalnu distancu koja nas udaljava od nama najbližih. Ovo je doba novih pitanja za svakog od nas u ovom vremenu koje nam naizgled ne nosi ništa lijepo, pitanja koja nas tjeraju da iznova preispitujemo sve što nam se do sada činilo tako važnim, a što iznenada postaje sasvim nebitno.”, navode iz knjižnice.

Zato pozivaju građane da kroz formu pisma izraze i podijele svoja iskustva u doba korone. “Možete pisati svima koji su vas inspirirali, zadivili, onima koji vam nedostaju, kao i onima na koje ste iz nekog razloga ljuti. Ovo je prilika da im uputite svoju zahvalu, divljenje, kritiku, izrazite svoj ponos… “. Kao primjer navode da možete pisati djeci koja su prisiljena ostati u kućama dok vani buja proljeće, naporima učitelja da se odjednom pretvore u IT stručnjake kako bi se ova školska godina privela uspješnom kraju, svojim starijima koji teško izlaze na kraj sa svojom samoćom, prijateljici s kojom želite jednostavno popiti kavu i tako dalje.

Na svojim stranicama objavili su i pravila natječaja koje možete pronaći OVDJE.

Objava NATJEČAJ ZA KREATIVNE: Knjižnica i ove godine traži najpismo, a ovaj put je tema doba korone pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.