Prijava

Vaša prijava

“Vodoopskrbi sustav funkcionira, vodu nećemo isključivati”

[]

“Sustav vodoopskrbe je dobar, jak i stabilan. Sve funkcionira. Ekipe su na terenu i rade, u smanjenom kapacitetu, ali sustav je stabilan, funkcionalan i nema anomalija”, poručio je direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac iz Stožera civilne zaštite. Potvrdio je kako je voda na goričkom području dobra, ispravna te spremna za potrošnju i piće. Redovito se kontrolira tlak, klor i razina vode u cjevovodnom sustavu, a uzorci vode redovno se odnose na analizu. Područja koja su bez pitke vode opskrbljena su vodom koja se dovozi u cisternama.

Tko ne plati- nećemo ih isključiti

Računi za vodu za ožujak već su poslani na adrese korisnika, no Jelisavac dodaje kako, u slučaju kašnjenja plaćanja, neće biti obračunata zatezna kamata. ” Tko ne plati, neće im biti obračunate zatezne kamate na neplaćanje računa u vrijeme dospijeća i nećemo ih isključiti iz opskrbe vodom, a isto vrijedi i za sve one koji imaju neplaćene račune”, potvrdio je.

Predsjednik Uprave VG Vodoopskrbe, Tomislav Jelisavac

Produženo radno vrijeme za ispumpavanje septičkih jama

Povećan je i dotok otpadnih voda na pročistač, a povećan je i broj poziva za ispumpavanje septičkih jama, govori Jelisavac. Kako bi se smanjila lista čekanja na ispumpavanje VG Vodoopskrba produžila je radno vrijeme na 12 sati dnevno, a ispumpavaju i nedjeljom. “Sve se radi po propisima, a s ciljem još bolje higijene i zaštite naših građana”,dodaje.

Aglomeracija- ponude za pročistač otvaramo 7.5.2020.

Pozvao je građane koji su ostvarili mogućnost priključka na javni sustav vode i odvodnje da se jave u VG Vodoopskrbu i predaju svu potrebnu dokumentaciju. S tim u vezi podsjetio je na najveći komunalni projekt Aglomeracije koji, usprkos krizi, nastavlja svojim tijekom, a na redu je otvaranje ponuda za pročistač što je najavljeno za 7.svibnja 2020.

Objava “Vodoopskrbi sustav funkcionira, vodu nećemo isključivati” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Željka Horvat-Vukelja priča priče