Prijava

Vaša prijava

PITALI STE…Za dezinfekciju zgrada odgovorni upravitelji, parking se naplaćuje redovno

[]

Ovih je dana mnogo pitanja pristiglo u našu redakciju, a tiču se, među ostalim, funkcioniranja komunalnog i drugog sustava u gradu. Na neka smo pitanja već odgovorili, odnosno prenijeli odgovore Stožera civilne zaštite na tu temu.

Ono što je aktualno je i dezinfekcija stambenih zgrada. Iz Stožera civilne zaštite organizaciju su prepustili predstavnicima stanara koji se za organizaciju dezinfekcije svojih zgrada, prema uputama, moraju javiti upraviteljima. “Upućuju se predstavnici stanara da se za organizaciju obrate upraviteljima zgrada”, naputak je Stožera.

Predstavnica stanara iz ulice Slavka Kolara nam, među ostalim, piše i poručuje: “Mislim da zgrade ne bi odbile platiti svoj dio troškova (iako je i to upitno), ali grad po svojim ingerencijama i zbog ovako specifične situacije, globalno opasne zaraze, trebao bi poduzeti sve korake u interesu svih građana. U zgrade dolaze poštari, dostavljači uplatnica gradskih društava, po potrebi hitne intervencije, a i građani stanari u zgradama također trebaju biti, u ovim okolnostima, briga i grada. Želim vjerovati da je gradu u interesu imati što veći broj zdravih stanovnika”

Što se pak tiče naplate parkiranja u gradu ono je i daje na snazi. Dakle, parking se redovno naplaćuje.

Iz Stožera su podsjetili kako su u prvim mjerama donijeli odgodu plaćanja komunalne naknade, te smanjenje cijene vrtića za mališane, a u pripremi je i Fond pomoći poduzetnicima. VG Čistoća također neće naplaćivati odnosno umanjit će račune za odvoz otpada onim pravnim subjektima koji su uslijed krize morali zatvoriti svoje poslovanje, a o čemu smo pisali OVDJE.

Objava PITALI STE…Za dezinfekciju zgrada odgovorni upravitelji, parking se naplaćuje redovno pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.