Prijava

Vaša prijava

GSG: Zgrade u našoj ingerenciji se redovito dezinficiraju

[]

Nakon upita građana o dezinfekciji stambenih zgrada, stigao je odgovor od Gradskog stambenog gospodarstva (GSG) koji upravlja većinom zgrada na velikogoričkom području.

“Obaveze Upravitelja višestambenih zgrada definiran je Zakonom o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, te temeljem Uredbe o održavanju višestambenih zgrada, a temeljem kojega je definirana obaveza Upravitelja, između ostalog provođenje dezinsekcije i deratizacije višestambenih zgrada, što GSG Vg u sklopu redovitog održavanja uredno i provodi.

GSG VG d.o.o. temeljem preporuke Stožera civilne zaštite grada Velike Gorice je postupio po navedenom, te možemo reći da smo u kontaktu s predstavnicima suvlasnika, a u sklopu redovitog čišćenja zajedničkih prostorija isto se obavlja pojačano, te uključuje dezinfekciju frekventnih zajedničkih dijelova zgrade dva puta tjedno”, poručili su iz GSG-a.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice i dalje apelira na stanare u stambenim zgradama da vode računa o pojačanom čišćenju zajedničkih prostora i povremenom dezinficiranju ulaza, rukohvata, liftova. “Upućuju se predstavnici stanara da navedene mjere dogovore i realiziraju putem svojih izabranih upravitelja zgrada.”, poruka je Stožera.

Podsjetimo, GSG je upravitelj tek djelu zgrada na području Grada Velike Gorice dok je za dio zgrada zadužen upravitelj Zapad stan sa sjedištem u Zagrebu.

Objava GSG: Zgrade u našoj ingerenciji se redovito dezinficiraju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Obavijest: proces slanja zahtjeva za e-Propusnicu