Prijava

Vaša prijava

Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije donirana medicinska oprema

[]

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije (ZZJZ) primio je ovih dana donaciju zaštitnih maski i rukavica te dezinficijensa za ruke i površine od višegodišnjih poslovnih partnera, tvrtki Kemolab, Aplikacija i Tarchon.

„Svima je poznato da su naši zaposlenici, posebno epidemiolozi na prvoj crti obrane od korona virusa, da bez zaštitne medicinske opreme ne mogu obavljati svakodnevni posao.”, izjavio je Leo Šunjić, ravnatelj ZZJZ-a.

Donirana oprema namijenjena je epidemiolozima koji su svakodnevno na terenu, ali i službama Zavoda koje su podrška epidemiolozima. Epidemiolozi ZZJZ Zagrebačke županije nadležni su i za najveću zračnu luku – Međunarodnu zračnu luku Franjo Tuđman. Tako su, uz sve dosadašnje aktivnosti, do sada aktivno sudjelovali i u pregledu 148 putnika koji su stigli iz Italije, Portugala, Španjolske i Švedske i iz austrijskoga Tirola. Uz to navode kako su i krajem ožujka uspjeli zaposliti još jednog epidemologa s bogatim iskustvom.

Ističe i discipliniranost stanovnika Zagrebačke županije u ovim kriznim vremenima. “Google je prije par dana objavio podatke iz kojih je ta discipliniranost i vidljiva. Neka samo tako nastave i ostanu doma! Neka se strpe još neko vrijeme i pobijedit ćemo ovaj koronavirus.”, kaže Šunjić.

Objava Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije donirana medicinska oprema pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.