Prijava

Vaša prijava

STIŽU MIROVINE Očekuju se gužve, pridržavajte se razmaka i propisa

[]

Na bankomatima i u bankama ovih se dana očekuju pojačane gužve zbog isplata mirovina umirovljenicima koje kreću danas, u srijedu, 8.travnja.

“U srijedu 08. travnja 2020. počinje isplata mirovina za ožujak 2020. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama. Uz mirovinu za ožujak, korisnicima prijevremenih starosnih mirovina, ostvarenih u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2019., isplatit će se i sve zaostale svote, nastale uslijed ponovnog određivanja iznosa mirovine zbog izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju.”, stoji na web stranicama HZMO

Držite razmak, stavite rukavice

Mole se građani da se, kao i do sad, pridržavaju svih propisanih mjera prevencije, drže razmak na blagajnama i u redovima te stave maske i rukavice u kontaktu s bankomatom, osobljem ili drugim građanima.

U bankama se, podsjećamo, bankomati, kao i sve druge površine redovito dezinficiraju, a radno vrijeme banaka je također ograničeno, do 17 sat

Policija apelira: oprezno!

Iz Policije pak upozoravaju kako umirovljenici ovih dana mogu biti laka meta razbojnicima, lopovima i provalnicima, pa apeliraju na građane da paze, ne otvaraju vrata nepoznatim osobama (bez obzira predstavljale se kao djelatnici Službe civilne zaštite ili bilo koje druge službe) te kontroliraju svoje torbe i novčanike. Svaku nepravilnost, sumnju, pokušaj krađe ili razbojništva odmah prijavite Policiji.

Objava STIŽU MIROVINE Očekuju se gužve, pridržavajte se razmaka i propisa pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.