Prijava

Vaša prijava

Planirali ste sutra roštiljati na otvorenom? Evo kakvo nas vrijeme čeka

[]

Sutra je 1. svibnja, u narodu poznat kao Prvi maj, točnije, Međunarodni praznik rada. Iako su i dalje posebne mjere predostrožnosti na snazi, vjerujemo da mnogi od vas u uskom krugu prijatelja planirate roštiljanje na otvorenom i posjećivanje vikendica. Samo da podsjetimo, zabranjeno je okupljanje u prirodi za više od 5 ljudi.

No vrijeme sutra baš i neće biti pogodno za druženje na otvorenom. Kako pišu na stranicama Državnog hidrometerološkog zavoda, sutra nas očekuje promjenljivo vrijeme, a u prvom dijelu dana u većini krajeva i pretežno oblačno. Povremeno će padati kiša te će biti pljuskova praćenih grmljavinom, češće u noći i prijepodne. Google prognoza navodi da je čak 70% šanse za padanje kiše. Puhat će slab i umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, koji će prolazno u sjevernim kopnenim krajevima okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka bit će od 8 do 13, a najviša dnevna uglavnom između 17 i 22 °C.

Za vikend neće biti neke velike razlike. Očekuje nas također blago oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima kroz subotu i nedjelju. Temperature će se kretati od 9 ujutro do 20°C popodne, dok će u nedjelju stanje biti gotovo nepromjenjivo, jedino s možda malo manje kiše. Razvedravanje nas čeka tek s početkom tjedna.

Objava Planirali ste sutra roštiljati na otvorenom? Evo kakvo nas vrijeme čeka pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.