Prijava

Vaša prijava

GALERIJA GALŽENICA: Krenite u virtualno razgledavanje njihove umjetničke zbirke

[]

Nakon što smo prošlog tjedna pisali kako se Galerija Galženica, zbog odlaska voditelja i trenutne epidemološke situacije, još uvijek neće otvoriti, na svojoj stranici su ponudili alternativu onima kojima nedostaju njihove izložbe.

Naime, u posjedu Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, odnosno, odnosno Galerije Galženica je 69 umjetnina s područja hrvatske moderne umjetnosti. Zbirka je registrirana pri Muzejsko – dokumentacijskom centru, a može se pogledati i virtualno.

“Zbirka je najvećim dijelom nastala u periodu od 1980 do 2000. godine, i to na dva načina: jedan od načina sakupljanja bio je vezan za instituciju državnog otkupa umjetničkih radova (posredstvom nekadašnjih odjela za kulturu), a drugi za instituciju darivanja (umjetnici su poklanjali vlastite radove kulturnim centrima, odnosno galerijama).”, napisali su na stranici. Kako biste pristupili nekoj od izložbi, samo trebate kliknuti na OVU POVEZNICU, a onda i na naslov izložbe koja vas zanima.

Objava GALERIJA GALŽENICA: Krenite u virtualno razgledavanje njihove umjetničke zbirke pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.