Prijava

Vaša prijava

POPUŠTAJU MJERE, POPUŠTAJU I KOČNICE Za vikend prebrza vožnja, alkohol,prometne nesreće…

[]

Prema policijskom izvješću nakon pojačanog nadzora vozila i vozača u dane vikenda utvrđen je 41 ciljani prekršaj. Od toga 38 vozača nije prilagodilo brzinu, troje je uhvaćeno pod utjecajem alkohola, najviše zabilježenih promila imao je vozač uhvaćen u Ogulincu u subotu oko 23 sata.

Oduzeta mu vozačka, trijeznio se u Policiji

“Muškarac starosti 53 godina upravljao je osobnim automobilom a kretao se kolnikom zagrebačke ulice u mjestu Ogulinec u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kućnog broja 32 navedene ulice isti je zaustavljen i alkotestiran kojom prilikom je utvrđeno da je upravlja vozilom pod utjecajem alkohola dok je u organizmu imao 1,81 g/kg alkohola, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola, i smješten je u posebnu prostoriju do otriježnjenja te je protiv njega podnesen Optužni prijedlog nadležnom sudu”, javljaju iz Policije.

Za vikend četriri prometne

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, a tijekom ostatka vikenda još dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća sa ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Tri osobe su zadržane i smještene u jedinicu za zadržavanje do otriježnjenja, javljaju iz Policije.

Provjeravali mopediste i bicikliste

Tijekom provođenja akcije ophodnje su bile angažirane i oko provjera samoizolacije koje su se pridržavale sve osobe. U petak i subotu provedena je preventivno – represivna akcija „Pojačani nadzor vozača mopeda, motocikala“ . Jedan je vozač prekoračio brzinu, a utvrđeno je 10 prekršaja nepropisne vožnje bicikla. “Ukupno je utvrđeno 48 prometnih prekršaja, a tijekom provođena akcije nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika”, zaključak je Policije.

Objava POPUŠTAJU MJERE, POPUŠTAJU I KOČNICE Za vikend prebrza vožnja, alkohol,prometne nesreće… pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike